Hangi rozet sistemi olmalı?

• Mevcut rozet sistemi değişmemeli.

Oy: 0 0,0%
  • Aktiflik, Uzmanlık, Katkı ve Onur Rozetleri sistemi.

Oy: 26 96,3%
  • Diğer/Öneri sunacağım.

Oy: 1 3,7%

• Oy verenlerin toplamı
    27

Emir 64

Moderasyon Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
10
Merhaba,

Ekip olarak Sosyal için rozet sistemimizi revize etmek istiyoruz. Bu kapsamda sizin fikirlerinizi almak adına böyle bir konu açmak istedik.

Aklımızdaki sistem rozetleri 4 ana kategoriye ayırmak, bu kategoriler şu şekilde:

• Aktiflik Rozetleri: Üyenin topluluğa olan aktifliğine göre verilecek rozetler.
  • Uzmanlık Rozetleri: Üyenin ilgili kategorilerde aldığı çözüm sayısına göre verilecek rozetler.
  • Katkı Rozetleri: Üyenin ilgili kategorilerde açacağı konu ve atacağı mesaj sayısına bağlı olarak verilecek rozetler.
  • Onur Rozetleri: Katkıların sayı ile ölçülemediği, üyenin topluluğu geliştirmek için gayret gösterdiği durumlarda verilecek manuel rozetler.

Ek olarak diğer bir nüans da rozetlerin nasıl verileceği konusu. Bu konuda da sizden fikir almak istiyoruz. Rozetler sistem tarafından otomatik mi verilmeli yoksa Moderasyon Ekibi tarafından manuel bir şekilde mi verilmeli?

Yukarıdaki bahsettiğim sistemlerden en çok beğendiğiniz oylayabilir, mesaj yazarak kendi sistem önerinizi sunabilir ve fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Sizce rozet sistemi nasıl olmalı?

Mevcut rozetler ve alınma şartları:

En mantıklısı çözüm gibi. Ama çözümün kriteri de olmalı. Kendi konusunda çözüm olmasını hariç sayabiliyorsanız güzel olur. Adamın eğitim, oc-soğutma konusunda çok mesajı olması rozete hak çıkarmaz. O adamda o rozet varsa OC bilecek ama bilmiyor işte konuları açtığı için rozete sahip saçmalık oluyor tabii.

Ha, onur rozeti manuel verilecekmiş. O zaman açık ara onur rozeti.

Moderasyon ekibi tarafından tespit edilip manuel olarak verilmeli diye düşünüyorum. Bazı üyeler suistimal edip saçma sapan mesajlar yazıp o rozeti almaya çalışır bence.

Ama Onur Rozeti iyiymiş. Onu seçtim.

Bence manuel olarak verilmeli. Kim hangi alanda aktifse veya yardımcı oluyorsa bayağı göz önüne çıkıyor zaten benim gözlemlediğim kadarıyla.

Mesaja dayalı rozet bence saçma olur. Bazı mesajların sırf yazmak için yazıldığı çok göze batıyor. Bu önlenebilirse düşünülebilir.

Sizlerden rapor ve bilet sistemi ile gelen çoğu geri bildirimin en başında gelen mesaj şu idi: Rastgele olarak bir kategoriye girdim, o kategoride gün boyu aktif oldum ve rozet aldım. Bu sistemin değişmesi gerekli.

Bizim de önceliğimiz bu. Sistemin sadece hak edene rozet vermesini sağlamak.

Bu sebeple şu an bu konudaki geri bildirimleriniz çok önemli.

Ben de sistemin değişmesi gerektiğine katılıyorum. Bazıları var, kategoride boş boş mesajlar atıp durduk yere rozet alıyorlar; bildikleri hiçbir şey de yok arkadaş.

Son düzenleme:
Kategoriye göre verilen rozetler, kişinin o kategoride çözüm, rehber ve makalelerine odaklı bir puan sistemiyle verilebilir aslında. Fazla aktif olmayan kategorilerde rozet alsan bile adamakıllı aktif tutamıyorsun.