Hangi rozet sistemi olmalı?

• Mevcut rozet sistemi değişmemeli.

Oy: 0 0,0%
  • Aktiflik, Uzmanlık, Katkı ve Onur Rozetleri sistemi.

Oy: 26 96,3%
  • Diğer/Öneri sunacağım.

Oy: 1 3,7%

• Oy verenlerin toplamı
    27
Rozetlerin kim tarafından verileceği konusunda farklı görüşler olduğunu görmekteyiz. Bir kısım rozetlerin tamamen sistem tarafından otomatik verilmesini isterken, bir kısmı ise Moderasyon Ekibi'nin değerlendirmesinin daha doğru olacağını savunuyor. Bu konu üzerinde düşünüyoruz.

Aslında her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var, bunun farkındayız. Tamamen otomatik sistemler objektif ve şeffaf olsa da, topluluğa yapılan bazı değerli katkıları ölçemeyebiliyor. Örneğin rehber hazırlamak, topluluğun gelişimine uzun vadeli katkı sağlamak veya örnek bir topluluk kültürü oluşturmak gibi emekler yalnızca mesaj veya konu sayısıyla değerlendirilemeyebilir. Öte yandan tüm rozetlerin moderasyon tarafından verilmesi ise zamanla ''Neden bu üyeye verildi de bana verilmedi?" gibi soru işaretlerine yol açabiliyor ve subjektif değerlendirme algısı oluşturabiliyor.

Amacımız rozetleri dağıtmak değil, gerçekten hak edildiğinde değer taşıyan bir ödül sistemi oluşturmak. Bu yüzden hem adil hem de şeffaf olacak bir yapı kurabilmek adına tüm görüşleri dikkatle değerlendiriyoruz.

Fikirlerinizi bekliyoruz.

Kategorilerdeki aktif ve bilgisi olan kişiler ortada, rozetler ona göre verilmeli.
RAM'de direkt @Ayhan Dönmez abim mesela, tartışmaya kapalı. Hatta RAM tarafında başka rozet bile verilmemeli.
Onur Rozeti için örneklerden biri mesela evet, "Bellek Mimarı" rozeti.

Rozetler kişi bazlı verilmemekte, kategoride aktif olan ve emek veren herkes almalı. O sebeple başkaları da alabilir.

Onur rozeti.
Hazır rozet konusu açılmışken, bu araba rozet sistemi değişti ve rozeti olanlardan alındı. Ben bunu yanlış olarak karşıladım. Bu konuda herhangi bir şey olacak mı?

Onur rozeti.
Hazır rozet konusu açılmışken, bu araba rozet sistemi değişti ve rozeti olanlardan alındı. Ben bunu yanlış olarak karşıladım. Bu konuda herhangi bir şey olacak mı?
Mevcut sistemde rozetler otomatik olarak verilmekte, kimsenin rozeti manuel olarak alınmaz. Rozetin veriliş şartlarını karşılamadığınız durumda alınıyor.

Sistem değişikliği için bu konu açıldı zaten.

Onur sistemi çok daha verimli olur bence. Mesela Ayhan güzel bir örnek ama sadece Ayhan'da olmamalı rozet, tek başına kalmamalı forum kültüründe insanlar. Hem de çok yük biniyor tek kişiye, forum kültürünün yaşatılması için yeni kişilere bayraklar devredilmeli aynı zamanda. Arkadan başkaları da gelmeli ve birbirlerine destek olmalı yetkin kişiler. Rozet sahibi arkadaşlar yeni kişiler yetiştirmeli bence, bazı insanları olumlu yönden etkiliyor rozet sistemi, özellikle de hevesli yaşı genç dostları. Nokta atışı yapacaktır moderatörler bence rozet teslimi konusunda.

Mesela taşıt dünyasında en az üç isim var çok başarılı, katkı sağlayan, iyi örnek olan. Hatta isimlerini de belirtirim sorarlarsa, biri tıkansa diğeri yardıma koşuyor mesela bizde, hep destek tam destek devam ediyoruz. Hepsine buradan teşekkür edeyim bu konu vesilesiyle. Şimdi baktığımızda mesela çözüm almak taşıt dünyasında zor, hatta en zor bölümlerden bir tanesi diyebilirim. O yüzden çözüm sayısı pek mantıklı değil, mesaj sayısı da aslında çok önemli değil. Önemli olan teknik, mekanik, kaporta, şanzıman, motor, bakım, lastik, arıza tespit, aksesuar, yürüyen altyapı, ikinci el piyasa hakimiyeti, yıkamaya varana kadar çok kapsamlı. Aktif kadın üyemiz bile var artık, geldiği nokta gurur verici gerçekten. Bizlerin aktif olduğu taşıt dünyasında şart onur sistemi, bu konunun açılması iyi olmuş bence.

İnsanların gönlü de onur rozetinden yana gördüğüm kadarıyla, umarım revize edilir.

Hazır konusu açılmışken reklamımızı da yapalım, taşıt dünyasına bekleriz herkesi, eğlenceli bir ortama sahibiz bence.