Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, öncelikle bu yıl lise 2'e geçiyorum farklı okulda, son derece heyecanlıyım ve aynı zamanda son derece stresliyim çünkü yıllardır hep okulda kendi hatalarım yüzünden zorbalık, dışlanma gibi şeyler yaşadım, ortaokul 7.sınıfa kadar bir sorun yoktu, 7.sınıfta bende büyük ihtimal ergenlik yüzünden saçma sapan bir sorun çıktı insanları güldürmek için değişik değişik hareketler yapıyordum ama öyle normal şeyler değil adım deliye çıkmıştı dozunu aşırı kaçırmıştım ve artık soytarı lakabı almıştım, değiştirmeye çalıştım ama dürtüsellik sorunu var bende davranışlarımı kontrol edemiyordum ve insanlar beni haklı olarak zorbalıyordu, 8.sınıfa geçerken psikiyatri desteği almaya başladım ve kendime bir söz verdim artık ne olursa olsun bu dikkat çekme çabasından vazgeçeceğim, aslında işler yolunda gitti sözümü tuttum, biraz daha olgun davranmaya başladım ama bu sefer de adım çıktığı için zorbalanma değil ama bu sefer de dışlanmaya başladım, ve hala zorbalık yapan birileri vardı geçen yıl yüzünden, ve en çok canımı acıtan 9.sınıf oldu tam bir hayal kırıklığıydı, benim okuduğum okul özel okul olduğu için sadece ortaokul değil lisede vardı, lise olduğu için çoğu kişi gider yeni insanlar gelir yeni ortama girerim filan diye rahattım ama hiç öyle olmadı ortaokulda ki zorba ekibin yarısı hala lisede devam etti ve yeni gelenlere adımı kötülediler, işte o zaman psikolojim alt üst oldu gerçekten kendimi ilk defa depresyonda gibi hissettim çünkü çok büyük umutla liseye başlamıştım her şey bitecek diye ama lise de ortaokuldan daha kötü oldu, çok şükür ailemi ikna etmeyi becerdim seneye başka bir özel okula gideceğim, yeni bir ortam, yeni insanlar gerçekten çok dikkatli hamle yapmam lazım ama şu da var ben artık gerçekten 3 yılda 30 yıl yaşlanmış gibi hissettim başıma çok şey geldi, psikolojime yenik düşüp yine aynı şeyleri yapacağım diye korkuyorum, önerileriniz neler? Kısaca hayatın en güzel yılları denildiği yıllarda hep depresyonla ve diğer gençlerin hayatını izleyip kendime üzülmekle geçti artık bundan kurtulmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca hayatın en güzel yılları denildiği yıllarda hep depresyonla ve diğer gençlerin hayatını izleyip kendime üzülmekle geçti artık bundan kurtulmak istiyorum.
Öncelikle daha ne geçmesi, bu ne acele? 35 yaşına gelmişsin gibi cümle kurmuşsun. Önünde uzun yıllar var, en mini ihtimalle 5-6 sene.

Zorbalık belirtisi gördün mü izin vermeyeceksin, bir şekilde mümkün olduğu kadar önünü almaya çalış. Yok saymak istersin, gülüp geçersin ama devam ederler. Soytarı tanımlaması yapılan davranışları da hiç düşünme bile, tamamen bırak.

Başlangıçta insanların birbirini tanıdığı, seninse sonradan geldiğin bir ortama adapte olacağın için yabancılık çekmen normal. Aceleye getirip de kendini kabul ettirmeye çalışmak için garip davranışlarda bulunmak gibi bir hata yapma.

Başlangıçta insanların birbirini tanıdığı, seninse sonradan geldiğin bir ortama adapte olacağın için yabancılık çekmen normal. Aceleye getirip de kendini kabul ettirmeye çalışmak için garip davranışlarda bulunmak gibi bir hata yapma.
Hocam cevap için teşekkür ederim, garip davranışlar yapmam zaten dersimi aldım, peki nasıl davranmamı önerirsiniz az da olsa ortama adapte olmak için?

Bu bir sosyal ilişki tavsiye konusu değil ne yazık ki, adın dokuza çıkmış sadece. Bunu tavsiyeyle düzeltemezsin. Günümüz lise dilinin zorbalık olması çok can sıkıcı bir durum evet bu yüzden zorbalığa karşı çıkacak psikolojin yoksa kendi adını dokuzdan indirmeye çalış. Ortamdan uzak durarak değil ortama girerek yap bu sefer.

Hocam cevap için teşekkür ederim, garip davranışlar yapmam zaten dersimi aldım, peki nasıl davranmamı önerirsiniz az da olsa ortama adapte olmak için?
Daha önce yaptığın hataları yapma, biraz akışına bırak yeter.

O okuldan bu okula mevzular taşınmaz herhalde diye düşünüyorum.