tear

Üstün
Makaleler
34
Evet amacım sosyal medyadan, oyunlardan saf ve tamamen arınmak yani şimdilik.

Son zamanlarda bazı kötü olaylar yaşadım uzun hikaye, normalde günde 15 saat telefon kullanan bir bireyim bu o kadar çok arttı ki artık sınıfta kafamı kaldırıp derse bile odaklanamıyorum telefon ile ilgilenmekten, bugün ilk günüme göre büyük bir adım attım ve telefonumdan vazgeçtim telefonumun yeni sahibi artık kardeşim TikTok, Snapchat ve benzeri sosyal medya hesaplarımı kapattım 6K takipçiye sahip instagram hesabımı zaten yaklaşık 1 ay önce dondurmuştum.

Şu an elimde sadece küçük bir İnstagram hesabım, forumdaki dostlarımla iletişim kurmak için Discord hesabım ve YouTube hesaım kaldı gayet makul. Hafta sonu olduğu için internette takılıyorum yani herhangi bir yokluk yaşamadım asıl olay telefonsuz geçireceğim okul günlerinde başlayacak.

Artık zamanımı bile bile öldürmekten sıkıldım.

Son düzenleme:
Çok kötü bir hastalık tedavi süreçlerinde'de bayağı zorlayacak bir hastalık Allah şifa versin mi denir ne denir bilmem ama tedavisi zor bir hastalık dayanmak o kadar zor ki Allah dayanma gücü versin.

Ekran saatimi 2-3 saate düşürdüm eskiden dakika başı sosyal medyada gezinirdim şu an ara sıra girip çıkarım yani. Kendime aldığım akıllı saatimi telefon ile tamamen senkronize ettim ve mesajlarımı oradan bakmaya başladım. Telefona gereksiz mesaj gelince mesajı silip hazır telefonu açmışken iki el maç atayım isteği vardı ama akıllı saat olunca çoğu işimi telefon yerine kolumdan hallediyorum hem telefona bakar gibi boynum eğilmiyor, telefon ile daha az vakit geçiriyorum ve tekrar sarj ile telefonumu 3 gün kullanıyorum. Kendine engel koyabiliyorsan hiçbir sekilde bağımlı olmazsın çünkü birkaç hafta öncesine kadar benim de ekran sürem 10 saat falandı artık 2-3 saat falan. Akıllı saat kullanarak bağımlılığını iyice azaltabilirsin.

Telefonu elinize aldığınızda kendinizi bir şeyler okumaya zorlamak yardımcı olur belki. (NAT geo, arkeofili, ign, sevdiğiniz bir gazeteci.

Evet amacım sosyal medyadan, oyunlardan saf ve tamamen arınmak yani şimdilik.

Son zamanlarda bazı kötü olaylar yaşadım uzun hikaye, normalde günde 15 saat telefon kullanan bir bireyim bu o kadar çok arttı ki artık sınıfta kafamı kaldırıp derse bile odaklanamıyorum telefon ile ilgilenmekten, bugün ilk günüme göre büyük bir adım attım ve telefonumdan vazgeçtim telefonumun yeni sahibi artık kardeşim TikTok, Snapchat ve benzeri sosyal medya hesaplarımı kapattım 6K takipçiye sahip Instagram hesabımı zaten yaklaşık 1 ay önce dondurmuştum.

Şu an elimde sadece küçük bir Instagram hesabım, forumdaki dostlarımla iletişim kurmak için Discord hesabım ve YouTube hesaım kaldı gayet makul. Hafta sonu olduğu için internette takılıyorum yani herhangi bir yokluk yaşamadım asıl olay telefonsuz geçireceğim okul günlerinde başlayacak.

Artık zamanımı bile bile öldürmekten sıkıldım.

Ben bu dediklerini aylar once yaptim, oyunlar sıkıntı etmez eger bagimli falan degilsen, gunde 3 4 saat oynanir açıkçası. Benim şu an tek kullandigim YouTube ve birkaç arkadas icin Discord, gerisi umurumda degil hepsini sildim.

Ekran saatimi 2-3 saate düşürdüm eskiden dakika başı sosyal medyada gezinirdim şu an ara sıra girip çıkarım yani. Kendime aldığım akıllı saatimi telefon ile tamamen senkronize ettim ve mesajlarımı oradan bakmaya başladım. Telefona gereksiz mesaj gelince mesajı silip hazır telefonu açmışken iki el maç atayım isteği vardı ama akıllı saat olunca çoğu işimi telefon yerine kolumdan hallediyorum hem telefona bakar gibi boynum eğilmiyor, telefon ile daha az vakit geçiriyorum ve tekrar şarj ile telefonumu 3 gün kullanıyorum. Kendine engel koyabiliyorsan hiçbir sekilde bağımlı olmazsın çünkü birkaç hafta öncesine kadar benim de ekran sürem 10 saat falandı artık 2-3 saat falan. Akıllı saat kullanarak bağımlılığını iyice azaltabilirsin.

Forum ve bir şeyler okumaya başladıktan sonra ben de azalttım süreyi. Instagram'a girince sıkılıyordum ama okula giderken bazen zaman geçmesi için girince yine sıkılmamaya başladım.

Kendine engel koyabiliyorsan hiçbir sekilde bağımlı olmazsın.
Bu söz o kadar doğru ki gerçekten elinize emeğinize sağlık yorumunuzu çok beğendim hocam. Fakat gene de tedavisi zor bir hastalık bana göre eller yine gidiyor veya farkında olmadan anlamadan beyin kendini öyle alıştırmış ki bir bakmışsın Instagram'da veya WhatsApp tarayıcıda filansın sonra hemen kapat bende öyle olmuştu fakat gene buradayız sonuçta hocam kendime hakim olamadım. 😁

Bagimlilik genetik bir olay sosyal meday olmazsa baska türlü durumlarda da bagimli olabilirsin tek çözüm bu genetik olarak bağımlı olan bireylerin bu özelliklerini işe yarar durumlarda kullanması, spor salonlari, spor aktiviteleri kitap, matematik bu tip konularla bağımlılık durumunu alıştırabilinirse çok başarlırı bir insan olunabilir.