Arkadaşlar hep söylemişimdir. Günden güne bu ülke kötüye gidiyor hem de öyle 1 ayda olabilecek bir kötüye gidiş değil. Günden güne her gün daha da kötüleşiyor. Ekonomik olarak ayrı yaptıkları adımlar ayrı. Artık iktidar ile muhalefet de aynılaştı. Bunların hepsi plan doğrultusunda yapılıyor. Bilerek sınırları açtılar giren çıkan belli değil. Üstüne suçluları saldılar. Anayasayı değiştirmeyi düşünüyorlar milli bilinci yok etmek istiyorlar. Herhangi aidiyet olmasın istiyorlar o zaman istediklerini rahatça yapabilecekler. Üstüne gençler üretmesin kazanmasın istiyorlar. Dikkat ederseniz ne yaparlarsa hep eksi yönde millete karşı yapılıyor. Yurt dışı alışveriş yasağı, oyun geliştiriciliği olmasın yükselmesinler amaçları bu. Üsttekilerin de hiçbiri bizden değil her yere de bütün üst kademelere de yerleşmişler. Bir güzel de yiyorlar her yerden. Bir de her şeyi yapıp ülkenin yönetim biçimi kötü diyerek şeriatı getirmeye de çalışıyorlar o da ayrı mevzu. Ülke asla düzelmeyecek daha da kötüye gidecek aklı olan gitsin başka ülkeye yerleşmeye çalışsın. Buradan giden kurtulur başka çare yok. İleride ne görürüz bilmiyorum.
Kimse kusura bakmasın ya da baksın çok da umurumda değil, hiç girememektense, yasaktansa böylesi çok daha iyi, çoluk çocuk girmese de olur. Şimdi yasak gelecek, sonra uğraşacağız. Anonimlik de zerre umurumda değil 16-17 yıldır internet kullanıyorum, 8 yaşımda sosyal medyayı keşfetsem, bu yaşa kadar neler neler yazdım, çok iz bıraktım bir halt da olmadı.
Milletin kavrayamadığı nokta bunu yapıyor sonra düzenleme yapıp daha da kötüleşecek. Neredeyse 1000 yıllık Türk yönetiminde toprakta her şey alıştırarak yapıldı zaten. Bir gecede yapınca ya kellen gidiyordu ya da kelle götürüyordun. Atatürk gibi tekte götüremez diyorsunuz zaten adamların amacı yavaş müdahale etmek.
2030'da ülkenin 2000 ile farkının everest dağı kadar farkı olduğunu görünce görürsünüz. 20 yıl önce yapılan site sansürü artık haberde, ülkede yapılabiliyor. O kadar da olmaz yaa.
Milletin kavrayamadığı nokta bunu yapıyor sonra düzenleme yapıp daha da kötüleşecek. Neredeyse 1000 yıllık Türk yönetiminde toprakta her şey alıştırarak yapıldı zaten. Bir gecede yapınca ya kellen gidiyordu ya da kelle götürüyordun. Atatürk gibi tekte götüremez diyorsunuz zaten adamların amacı yavaş müdahale etmek.
2030'da ülkenin 2000 ile farkının Everest dağı kadar farkı olduğunu görünce görürsünüz. 20 yıl önce yapılan site sansürü artık haberde, ülkede yapılabiliyor. O kadar da olmaz yahu.
Yani eskiden de bölücü başına özel şartlar var deniyordu ama işte iktidar gizliyordu. Şimdi utanmadan açıklıyorlar gerçi %8'in oyuna muhtaç olduğu için. %10'luk bir militarist kesim olsa muhtemelen yarın kelleyi keserler Taksim meydanında.
Söz konusu mevcut hükümet olunca yasakların bu şekilde kalmayacağını bilmek gerek. Nabza göre şerbet vermeyi iyi biliyorlar, oluşan tepkiler nedeniyle şimdilik bu kadarıyla kaldılar gibi duruyor, ileride başka gündemler meydana geldiğinde sessizce tamamen yasaklamayacaklarının garantisi yok. Elini veren kolunu kaptırır misali.
Yani eskiden de bölücü başına özel şartlar var deniyordu ama işte iktidar gizliyordu. Şimdi utanmadan açıklıyorlar gerçi %8'in oyuna muhtaç olduğu için. %10'luk bir militarist kesim olsa muhtemelen yarın kelleyi keserler taksim meydanında.
İşte öyle öyle alıştırıyorlar normalmiş gibi. Normalde hepsinin hesap vermesi lazım. Ama ülkedeki durumun normale döneceğini sanmıyorum. Diğer orta doğu ülkeleri gibi olacak yakında. Eğer anayasa ve rejim değişikliği olursa. Diğer orta doğu ülkelerinde cumhuriyet yoktu ama modern sayılırdı. Tabii zamanla dini rejim sistemine dönüştü. İran, Irak, Suriye gibi. O yönetimlere de sızdılar bazılarına ışidli gibi tipleri göç vererek karıştırdılar. Sonrasında parçaladılar ırksal ve dinsel anlamda en güzel örneği Lübnan. İmkanı olan yurt dışına gitsin ailesini de götürsün götürebilirse. Çünkü günden güne yaklaşıyoruz.