Sosyal medyada ve etrafta yapılan Kürt ayrımcılığını doğru buluyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
13
Yer
İstanbul
Gerek sosyal medyada gerek çevrede büyük bir Türk/Kürt ayrımclığı bulunmakta. Özellikle sosyal medyada sahillerde veya Marmaray'da açılan son ses müzikler, geçenlerde Kadıköy'de yaşanan gasp olayı, kaçak elektrik kullanımı, terör örgütü ve imralı'daki katili destekleme, Ahmet Minguzzi olayı, kavgalar gibi bir sürü olay var. Sosyal medyaya baktığımda yazılan 100 yorumdan 90'ı "Kürt sorunu, malum ırk" gibi gibi yorumlar. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Not: Kürt değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre "Kürt" dediğimiz mezhep kendini mezhepten öte ırk olarak tanımlayıp Türklüğü reddeden doğulu insanlar. Kendini Türk olarak tanımlamayan, bu ülkeye katkısı olmayan, bu ülkenin doğu kısımlarındaki topraklarda olmayan ve olmayacak ülkenin kurulmasını isteyen insanlardan her şeyi bekliyorum. Yanlış anlamayın hem doğulu akrabalarım hem de arkadaşlarım var fakat hiç biri konuda bahsedilen olaylarla alakası olmayan atasına, milletine ve bayrağına sonsuz saygı ile minnet duyan insanlar.

2 tane serseri yüzünden vahşice öldürüldü. Üstelik hiçbir suçu yoktu. Onların şu anda nefes alıyor olması bile hata. Adalet yerini bulmadığı için insanlar öfkeli.
Durmadan mahkeme erteleniyor birde şaka gibi cidden. Versene ağırlaştırılmış müebbet bir daha gün yüzü görmesinler. Şaka gibi cidden.

Sorun Kürt sorunu değil Türk sorunu. Türkler ülkede ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görüyor yıllardır. Kürtler kendine Kürt diyince sorun olmuyor ancak Türkler kendine Türk diyince faşist ve ırkçı oluyor. Onlar Türkiyeli diyince "özgürlükçü" oluyor ben Zagroslu diyince ırkçı oluyorum.

Ben bunu diyen adamlara karşıysam ve istemiyorsam bunun hiçbir sakıncası yoktur. Vatana hıyanet içinde olanları bi' de hoş görüp "Hayır hayır öyle değiller." mi çekeceğim?

Son olarak özetle, Kürt sorunu yoktur.

Doğru bulmuyorum. Liseyi Diyarbakır'da okumuş, içyüzlerinin ne olduğunu iyi bilen biri olarak bu ırktan kesinlikle haz etmiyorum ama her insana ırkından önce bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bizlerin de sütten çıkmış ak kaşık olmadığını kabul etmeliyiz.

Hiçbir ırk sütten çıkmış ak kaşık değil ama Kürtlerin çoğunu sevmem. Bunun nedeni kendilerinden olmayanı aralarına almazlar, bize hep düşmanca davranırlar, organize kötülük, huzur bozma, esnafları dolandırıcıdır, hem pahalıdır hem de kalitesiz mal satar, sizi ucuza çalıştırırlar ve paranızı vermezler yada eksik verirler Atatürk düşmanıdırlar, Aşiretleri para basar ama şehirlerindeki okullarda sabun yoktur. Anadolu'da Kürt beyleri (idrisi) yavuzla bir olup Türkmen katliamı yapmıştır. Buna rağmen cumhuriyetin ilk yıllarında ve Cumhuriyette yaşanılan haksız oldukları durumlardan mağduriyet kasmaları. İnternette görüyorum.
Türk-Kürt kardeştir vs diyenler. Ben de eskiden böyleydim. Hatta ayrımcılık yapanları ortalığı karıştırmak kardeşler arasında fesat çıkarmak için yaptıklarını zannediyordum. Ancak bunların içinde yaşadıkça ne halt olduklarını anladım. Olabildiğince Kürt esnaflardan, üniversite öğrencilerinden normal hayatınızda uzak durun kötü ve sinsiler çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…