Oturur sayısal çalışırdım. İngilizce zaten öğreniliyor bir şekilde. İngilizcem ileri seviye olabilir ama sayısaldaki bölümlerin getirdiği kadar fazla bir getirisi yok.
Aslında dil konusunda tavsiye edilen bölümlerden birisi, okuyan bir arkadaşımda vardı.
Ama benim bölümü bırakmama sebep olanlar nedenlerden biri de bu aslında Arapça'ya benzemesi. Sağdan sola yazılıyor o da mesela. Tekrar dil okuyacak olsam tercihim Fransızca'dan olurdu muhtemelen, az bir şey bildiğimden kaynaklı herhalde. Ama eğer ki bunla ilgili meslek seçilmeyecekse dil her türlü öğrenilir, kolay kolay okuldaki akademik seviye gibi olmayacak ama durum bu.
Aslında dil konusunda tavsiye edilen bölümlerden birisi, okuyan bir arkadaşımda vardı.
Ama benim bölümü bırakmama sebep olanlardan bir tanesi de fars alfabesini Arapça'ya benziyor diye bırakmıştım. Sağdan sola yazılıyor o da mesela. Tekrar dil okuyacak olsam tercihim Fransızca'dan olurdu muhtemelen, az bir şey bildiğimden kaynaklı herhalde. Ama eğer ki bununla ilgili meslek seçilmeyecekse dil her türlü öğrenilir, okuldaki akademik eğitim gibi olmayacak ama durum bu.