Ayrıca, konu altına YKS'ye hazırlananlar da tercih edecekleri bölümleri yazabilir.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Oturur sayısal çalışırdım. İngilizce zaten öğreniliyor bir şekilde. İngilizcem ileri seviye olabilir ama sayısaldaki bölümlerin getirdiği kadar fazla bir getirisi yok.Mezun olanların yurt dışına çıkma hedefi var mı?
Neyi seçerdin?
Tecrübe olmuş.2017 mezunuyum, Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği kazanıp gitmedim.
Şimdi içimde ukte kaldı diye ATATÜRK Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı AÖF. Basitmiş.
Edit: Linçlemeyin sakın, ticarete atıldım, esnaf olmak çok daha cazip geldi. Tabi ekonomik sorunlarımız, COVID-19'dan iflas etmek...
Üstüne koyarsanız daha başarılı olacağınıza şüphe yok bence.
PP'nın sen olduğunu hiç düşünmemiştim genç.
Aslında dil konusunda tavsiye edilen bölümlerden birisi, okuyan bir arkadaşımda vardı.Hocam üstüne bence biraz TYT çalışıp Arap dili ve edebiyatı okuyun.
Ama benim bölümü bırakmama sebep olanlar nedenlerden biri de bu aslında Arapça'ya benzemesi. Sağdan sola yazılıyor o da mesela. Tekrar dil okuyacak olsam tercihim Fransızca'dan olurdu muhtemelen, az bir şey bildiğimden kaynaklı herhalde. Ama eğer ki bunla ilgili meslek seçilmeyecekse dil her türlü öğrenilir, kolay kolay okuldaki akademik seviye gibi olmayacak ama durum bu.
Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
Pp'nın sen olduğunu hiç düşünmemiştim genç.
Aslında dil konusunda tavsiye edilen bölümlerden birisi, okuyan bir arkadaşımda vardı.
Ama benim bölümü bırakmama sebep olanlardan bir tanesi de fars alfabesini Arapça'ya benziyor diye bırakmıştım. Sağdan sola yazılıyor o da mesela. Tekrar dil okuyacak olsam tercihim Fransızca'dan olurdu muhtemelen, az bir şey bildiğimden kaynaklı herhalde. Ama eğer ki bununla ilgili meslek seçilmeyecekse dil her türlü öğrenilir, okuldaki akademik eğitim gibi olmayacak ama durum bu.
Ben değilim zaten. Doğru düşünüyorsun.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Ben hala ticaret adamı olmaktan yanayım. Bir ömrü 3 kuruş maaşa satmak istemiyorum. Cebimizden yetmedi, gençliğimizden verdik. Daha fazla vermeyelim.Tecrübe olmuş.
Üstüne koyarsanız daha başarılı olacağınıza şüphe yok bence.
- Makaleler
- 1
Elektrik&Elektronik mühendisliğindeyim bakalım iyi gidiyor şimdilik.