Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
@alperen, Benim şimdiye kadar gözlemlediğim iki tür forum kullanımı var. Ve bu ikisi de meşru kullanımlar.
Ben de mesela Epic Games indirimlerinde ayrı ayrı konu açıyordum. Tek amacım Google'ın siteyi adamakıllı görmesi. Bu şekilde indie oyun yapımcılarına kendi çapımda destek oluyordum. En azından böyle düşünüyorum. Yani birinin Epic Games indirimi diye aratması başka, Darkest Dungeon indirimini görmesi başka.
- Ayrı ayrı konu açılması
- Sürekli güncel ve aktif forumlar için faydalı
- SEO açısından yüksek katkı, Google otoritesi yükseliyor
- Techolay Sosyal için uygun
- Tek konu açmak ve o konudan devam etmek
- Kayıp Rıhtım Forum gibi forumların tipi
- Sürekli güncel ve aktif kalmaktansa mevcut kitlenin kendi evi gibi hissedilmesi için olan kullanım; yani 3 - 4 yıllık konuların bile hala kullanıldığını ve yükseklerde tutulduğunu görebilirsin
- SEO açısından pek kuvvetli olmayabilir
- Günümüz hızlı içerik tüketimine uygun değil, kişinin geçmiş konulara arşiv mantığında bakıp araştırması lazım
- Kayıp Rıhtım gibi niş forumlar için uygun
Ben de mesela Epic Games indirimlerinde ayrı ayrı konu açıyordum. Tek amacım Google'ın siteyi adamakıllı görmesi. Bu şekilde indie oyun yapımcılarına kendi çapımda destek oluyordum. En azından böyle düşünüyorum. Yani birinin Epic Games indirimi diye aratması başka, Darkest Dungeon indirimini görmesi başka.
Son düzenleyen: Moderatör: