@alperen, Benim şimdiye kadar gözlemlediğim iki tür forum kullanımı var. Ve bu ikisi de meşru kullanımlar.
  • Ayrı ayrı konu açılması
    • Sürekli güncel ve aktif forumlar için faydalı
    • SEO açısından yüksek katkı, Google otoritesi yükseliyor
    • Techolay Sosyal için uygun
  • Tek konu açmak ve o konudan devam etmek
    • Kayıp Rıhtım Forum gibi forumların tipi
    • Sürekli güncel ve aktif kalmaktansa mevcut kitlenin kendi evi gibi hissedilmesi için olan kullanım; yani 3 - 4 yıllık konuların bile hala kullanıldığını ve yükseklerde tutulduğunu görebilirsin
    • SEO açısından pek kuvvetli olmayabilir
    • Günümüz hızlı içerik tüketimine uygun değil, kişinin geçmiş konulara arşiv mantığında bakıp araştırması lazım
    • Kayıp Rıhtım gibi niş forumlar için uygun

Ben de mesela Epic Games indirimlerinde ayrı ayrı konu açıyordum. Tek amacım Google'ın siteyi adamakıllı görmesi. Bu şekilde indie oyun yapımcılarına kendi çapımda destek oluyordum. En azından böyle düşünüyorum. Yani birinin Epic Games indirimi diye aratması başka, Darkest Dungeon indirimini görmesi başka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendimden örnek vereyim. Oyun indirimleri kategorisini takip ediyorum. Ama sadece sosyal üzerinden takip ediyorum. Bana daha kolay geliyor. Sosyalde konusu açılmasa çoğu oyunun indiriminden haberim olmaz.

Adama kızanlar olmuş fakat kesinlikle haklı.

Özellikle bir tane moderatör var, İllallah ettirdi kendinden ve en son koca bir indirim kategorisini görmezden gel yapmak zorunda kaldım. İndirim konusu takip etmiyor değilim ama ana sayfanın 3'te 2'si bu adamın konusuyla kaplanınca insan ister istemez görmek istemiyor, ahım şahım oranlar da değil yani indirimler.

Ama konu açmak gerekir miydi? Mesela ben de aynı şeyden hayıflanıyordum, fakat koca bir kategoriyi görmezden gelme seçeneği eklemişler siteye, konu açmak yerine bunu yaptım ve sorunum çözüldü. Sonuçta kimse "bu kadar konu açmak nedir ya?" gibisinden kızamaz, sonuçta indirim kategorisi indirim yazıyorsa oran fark etmeksizin istediğini paylaşabilir.

Fakat bir konuda haksızlık var, yanlış bilmiyorsam Moderatörler konu açma kısıtlamasına tabii değil, sırayla indirim konusu yapıştırıyor ve tüm sosyal bununla kaplanıyor.

Adama kızanlar olmuş fakat kesinlikle haklı.

Özellikle bir tane moderatör var, İllallah ettirdi kendinden ve en son koca bir indirim kategorisini görmezden gel yapmak zorunda kaldım. İndirim konusu takip etmiyor değilim ama ana sayfanın 3'te 2'si bu adamın konusuyla kaplanınca insan ister istemez görmek istemiyor, ahım şahım oranlar da değil yani indirimler.

Ama konu açmak gerekir miydi? Mesela ben de aynı şeyden hayıflanıyordum, fakat koca bir kategoriyi görmezden gelme seçeneği eklemişler siteye, konu açmak yerine bunu yaptım ve sorunum çözüldü. Sonuçta kimse "bu kadar konu açmak nedir ya?" gibisinden kızamaz, sonuçta indirim kategorisi indirim yazıyorsa oran fark etmeksizin istediğini paylaşabilir.

Fakat bir konuda haksızlık var, yanlış bilmiyorsam Moderatörler konu açma kısıtlamasına tabii değil, sırayla indirim konusu yapıştırıyor ve tüm sosyal bununla kaplanıyor.
Hepsiburada indirimleri tamamen Techolay'ın gelişimine katkı sağlaması açısından paylaşılıyor. Üstelik bu indirimleri paylaşma konusunda da @Recep Baltaş'tan izin alıyorum. Yani kendi kafama göre bu konuları spamlamıyorum. Paylaşılan indirimleri tek başlıkta toplarsam veya zamanlayıcı açarak paylaşırsam hem yeterince SEO'ya katkısı olamayacağı gibi hem de indirimlerin bitme riski var. Google'a Hepsiburada indirimleri yazdığında mı daha fazla görüntülenme alırsın yoksa direkt ürün bazlı aratma yapınca mı? Tabii ki ürün bazlı. Tonlarca ürün olduğu gibi bu ürünlere olan kullanıcı talebi de tonlarca. Zamanlayıcı açılmama sebebi de tamamen indirimlerin bitmesi riskini göze almamaktan kaynaklı. Kaldı ki indirim paylaşımları sürekli yapılmıyor zaten, şu sıra indirim bolluğu var diye çok fazla görmüş olabilirsiniz ama ona rağmen bile haftada 1 falan ana sayfanın yarısı anca kaplandı. Siteye de zaten düzenli olarak konu geldiği için bu konuların ana sayfada kalma süresi çok çok 10 dakika falan sürüyor. Yani nadiren meydana gelen ve sadece tek kategoriye özel olan kısa süreli bir durum için bu kadar tepki göstermeniz tuhaf. Moderatör olabilirim lakin modedatör olmam, başıma buyruk hareket edebileceğim anlamına gelmiyor.

Hepsiburada indirimleri tamamen Techolay'ın gelişimine katkı sağlaması açısından paylaşılıyor. Üstelik bu indirimleri paylaşma konusunda da @Recep Baltaş'tan izin alıyorum. Yani kendi kafama göre bu konuları spamlamıyorum. Paylaşılan indirimleri tek başlıkta toplarsam veya zamanlayıcı açarak paylaşırsam hem yeterince SEO'ya katkısı olamayacağı gibi hem de indirimlerin bitme riski var. Google'a Hepsiburada indirimleri yazdığında mı daha fazla görüntülenme alırsın yoksa direkt ürün bazlı aratma yapınca mı? Tabii ki ürün bazlı. Tonlarca ürün olduğu gibi bu ürünlere olan kullanıcı talebi de tonlarca. Zamanlayıcı açılmama sebebi de tamamen indirimlerin bitmesi riskini göze almamaktan kaynaklı. Kaldı ki indirim paylaşımları sürekli yapılmıyor zaten, şu sıra indirim bolluğu var diye çok fazla görmüş olabilirsiniz ama ona rağmen bile haftada 1 falan ana sayfanın yarısı anca kaplandı. Siteye de zaten düzenli olarak konu geldiği için bu konuların ana sayfada kalma süresi çok çok 10 dakika falan sürüyor. Yani nadiren meydana gelen ve sadece tek kategoriye özel olan kısa süreli bir durum için bu kadar tepki göstermeniz tuhaf. Moderatör olabilirim lakin modedatör olmam, başıma buyruk hareket edebileceğim anlamına gelmiyor.
Valla uzun uzun yazmışsın, bir kelimesini bile okumadım haberin olsun.

Hiç tartışmaya gerek yok, bana göre hiç aman aman indirimler değildi, bende gittim tamamen kategoriyi görmezden geldim bu kadar basit. Hani ben senin indirim spamlameni görmek zorunda değilim, izin alman da bir şeyi değiştirmiyor tüm sayfa ara sıra da olsa indirim konunla kaplanınca ister istemez irrite oluyorum.

Zaten "yanlış bir şey yapıyorsun, bu olamaz!" demedim, indirim kategorisine indirimle alakalı konular açıyorsun bunda bir yanlış yok. Zaten görmek istemeyenler için koca kategoriyi dahi görmezden gelme butonu var. Keşke moderatörleri de görmezden gelme seçeneğimiz olsa normal üyeler olarak ama maalesef yok, moderasyon düzgün işleyemez yoksa normal olarak. Ben de kategoriyi kapattım kafam rahat.

Hani konu sahibinin tek hatası bununla ilgili konu açmak olmuş, keşke açmak yerine direkt kategoriyi görmezden gelseydi benim gibi.

İyi sosyaller.

Sığ bir bakış açısı. Zira benim de donanım kategorisi falan ilgimi çekmiyor ama "gereksiz" değiller. İlgilenmezseniz sorun yok, forumun işlevi de bir noktada bu.