Sözcü Medya Grubu da el değiştirdi: Uğur Dündar ayrıldı

Ekim ayının sonuna doğru hakkında hazırlanan ilginç bir dosya ile genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanması ile TMSF aracılığıyla el konularak etkisizleştirilen TELE1'in ardından gözlerin çevrilmiş olduğu Sözcü TV ve Sözcü Gazetesi'nde Aralık ayı itibarıyla ilginç bir değişiklik yaşandı. Hem gazeteyi hem de televizyonu kapsayan Sözcü Medya Grubu'nun başına iktidar eliyle Yılmaz Özdil ve ekibi getirildi.

Değişimin nedeninin iktidar tarafından Sözcü'ye el konulmaması için ''Cumhuriyet Halk Partisi ve Ekrem İmamoğlu'nun görünürlüğünün azaltılması'' mesajının verilmesi olduğu öğrenildi.

Tüm bu gelişmeler sırasında 2012'den beri Sözcü yazarı olan Uğur Dündar bu düzen altında Sözcü'de yazı yazmayacağını duyurdu ve Sözcü'den ayrıldı.

Bu gelişme ile birlikte ana muhalefet partisinin elinde sesini sansürsüz bir şekilde duyurabildiği medya olarak geriye sadece Halk TV ve Cumhuriyet Gazetesi kaldı.

Son düzenleme:
İmamoğlu sansürüne şimdiden başlamışlar. Baskı çok büyük. Ana muhalefet partisinin hem televizyon hem de gazetelerden silindiği takdirde mevcut düzenin devam edeceği ile ilgili doğrudan bir çaba mevcut.

2025 yılında bir ülke düşünün ki ana muhalefet partisi iktidar içi el değiştirmeler sonucu sesini medya aracılığıyla duyuramıyor. İlk başta ana akım medya gitti, şimdi de muhalif medya.

Son düzenleme:
Erdoğan’ın gizli değneği Y. Özdil üzerinden tiyatro çevrilmesi yerine Sözcü’ye TMSF aracılığıyla doğrudan kayyum atansaymış daha iyiymiş dedim içimden. CHP yakında belediyeleri ve örgütleri aracılığıyla bu zamana kadar Sözcü gazetesine verdiği desteği de çekecek.

Kendi aralarında takılacaklar. İkinci Hürriyet vakası.

Son düzenleme:
Bugün siyasi düşüncemde yeniden bir değişikliğe gitme kararı aldım. Daha önce CHP'ye oy vermeyecektim; şimdi ise hem CHP'ye hem de CHP'ye oy verenlerin destekleyeceği başka partilere oy vermeme kararı aldım.
Dört beş yıldır, 'Aman ana muhalefeti eleştirme, kaybeder' veya 'Tek alternatifimiz var' gibi düşünceleri savunanların yolundan gittik. Sizin yolunuzdan gitmek ayrı bir hataydı ve bunun farkına vardım. Bu nedenle, CHP'lilerin oy vereceği başka partilere de artık oy vermeme kararı aldım.
Son olarak, Sayın Yılmaz Özdil'in... (Neydi o? Medya Grup Başkanı mıydı?) yeni görevinin hayırlı olmasını dilerim.
Aşağıya gerçek haberi dinlemeniz için bir bağlantı bırakıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…