Bu tarz müslümanlara inanmıyorum. Elhamdülillah ben de bir Müslüman'ım bu bayramların hiçbir dini kaynakta haram, günah olduğuna dair bir gerekçe bulunmadığı hâlde bu şekilde kötülenmesi İslam'ı lekelemekten başka bir şey değil.

Kur'an-ı rehber alıyorum. Bu kuklaları değil. Kur'an'da geçmiyorsa da neyin doğru veya yanlış olduğuna kendi cüzi irademle karar verip eyleme geçerim. Allah o iradeyi boşuna vermedi. Yılbaşı da kutlarım, Cadılar Bayramı da.

Neden herkes beğenmedim atmış? Video doğru. Sözler Köşkü ve türevlerini sevmem ama doğru yani.

Yok bu sefer haklı.
İşin garibi benim mesajıma beğenmedim atanların bazıları, her fırsatta İslam düşmanlığı yapan kişiler. Müslüman olmadıkları halde müslümanın inancına karışmaya çalışıyorlar :).

İşin garibi benim mesajıma beğenmedim atanların bazıları, her fırsatta İslam düşmanlığı yapan kişiler. Müslüman olmadıkları halde Müslüman'ın inancına karışmaya çalışıyorlar :).

Bazıları derken kimden bahsettiğinizi bilmiyorum ama evet, Müslüman değilim. Ama Müslüman olmadığım için İslam düşmanı olacağım anlamına gelmez. Her zaman eşit davranmak iyidir. Müslüman inancına karışmak yanlıştır, karışılmaması gerekir. Ama sorun şu: Mesela bazı Müslüman'lar yılbaşına bile karışıyor. Yılbaşı ile noel farklıdır. Herkes istediğini yapmakta özgürdür. Noel, yılbaşı fark etmez ama sizin dediğiniz olay noel için geçerli.

Mesela çoğu kişinin gerçekten Müslüman olduğuna bile inanmıyorum. Neden derseniz: Her türlü şeyi yapar ama “ben müslümanım” der. Milletin oruç tutmamasına laf eder ama Ramazan boyunca oruç tutar, sonrasında yine her şeyi yapmaya devam eder. Bu tür insanların gelip yılbaşı kutlayan insanlara laf etmesi komik geliyor.

Kendi halinde, kendi içinde yaşayan, kimseye karışmayan Müslüman'lar yılbaşı için video çekmez, laf sokmaz, kutlamaz; olur biter. Allah ile kendi arasında herkesin günahı kendine kalır, millete karışmaz. Öyle değil mi hocam?

Genelleme yapmıyorum, çoğunluktan bahsediyorum. Mesela Cadılar Bayramı'nda gençler eğlendi, kutladı, Müslüman'lar ona da laf etti, karıştı, rahat bırakmadı. Siz “müslüman inancına karışmaya çalışıyorlar” diyorsunuz ama aslında bu dediğim Müslüman'lar yapıyor. İki tarafın da yapılması zaten yanlış; orası ayrı konu tabii ki.