Yeni mail adresi açmak bir çözüm ama bu yeni açılan mail'de de bir süre sonra yine aynı sorun olursa ne olacak? Gmail'i örnek vereyim mesela. Telefondan Gmail adresi oluştururken telefon numarası girmek şart değil ve böylelikle telefon numarası kaydetmeden mail açabiliyorsun. Ama bence güvenlik için illa telefon numarası kayıtlı olması lazım.

Ama böyle bir durumda eski hesabı silip yeni hesap açıp sonra yeni hesaba telefon numarası kaydederken bir sınır var mı acaba? Hani telefon numarası çok kullanıldı hatası var ya ondan bahsediyorum. Eski maili sildikten ve 30 gün bekledikten sonra acaba tekrardan aynı numara ile +1 daha mail açma hakkı oluşuyor mu?

Ama ben banka, Steam için falan ayrı mail açtım ve o maillerde başka herhangi bir üyelik bulunmuyor. Bütün şifrelerinizi ortalama en az 50-64 vs haneli karakterli sembollü yapın ve 2 adımlı koruma açın, spam geldikçe de silersiniz. Ben de şimdi buna benzer bir konu açıp bir şey soracağım.

E-posta adresini her yerde vermemekle başlayabilirsin. İki tane mail hesabı açın. Bir tanesi siteler için, diğeri kişisel için olsun. Böylece daha az spam derdi ile uğraşırsın, yakında ben böyle yapacağım. Diğerini sadece kişisel işlerin için kullan, sitelere üye olmak kişisel dışıdır.

Gmail spama düşürmüyor mu? Aynı mailler bana da geliyor hepsi spam kutumda.

Spama düşüyor. Ama kafama çok takılı kaldı. Ben düzenli olarak mailleri temizliyorum. Şu zamana kadar hiç başıma gelmemişti.

Hatırlatmakta fayda var, gerçekten önemli hesaplarınızı (e-Devlet, Google vb.) Kendi yeni açacağınız postanızı girin, geri kalanlarda da duck mail gibi hizmetlerin sağladığı mail adresini girin (bu hizmetlerin amacı gelen maili takip çerezlerinden arındırıp şahsi mail hesabınıza yönlendirmek. Eğer o duck mail spam a düşerse direkt silersiniz. Birden fazla duck mail açabiliyorsunuz.).

Bir de, tüm hesaplarınızı yeni mailinize taşıdığınızdan emin olsanız da eski mail hesabınızı silmeyin. Belki ihtiyacınız olabilir ileride.

Aynen dediğiniz gibi yaptım. Kişisel ömür boyu kullanacaklarımı değiştirdim. e-Devlet banka, Steam vs.
alışveriş sitelerini ellemeyeceğim. Zaten kart internete kapalı. Alışverişten alışverişe internete açıyorum.

Temu'ya kayit olmadim. Ayni mail benim 2 e-postama'da bir süredir geliyor nedense.

Belki geneldir bilemiyorum. Mail temizleyen veya düzenli kontrol eden kişi sayısı azdır.

Bu spam maillerden bazılarının altında abonelikten çıkmanız için bir seçenek sunuluyor olmalı hocam.

Hocam link ben dolandırıcıyım diye bağırıyor.

Yeni mail adresi açmak bir çözüm ama bu yeni açılan Mail'de de bir süre sonra yine aynı sorun olursa ne olacak? Gmail'i örnek vereyim mesela. Telefondan Gmail adresi oluştururken telefon numarası girmek şart değil ve böylelikle telefon numarası kaydetmeden mail açabiliyorsun. Ama bence güvenlik için illa telefon numarası kayıtlı olması lazım.

Ama böyle bir durumda eski hesabı silip yeni hesap açıp sonra yeni hesaba telefon numarası kaydederken bir sınır var mı acaba? Hani telefon numarası çok kullanıldı hatası var ya ondan bahsediyorum. Eski maili sildikten ve 30 gün bekledikten sonra acaba tekrardan aynı numara ile +1 daha mail açma hakkı oluşuyor mu?

Ama ben banka, Steam için falan ayrı mail açtım ve o maillerde başka herhangi bir üyelik bulunmuyor. Bütün şifrelerinizi ortalama en az 50-64 vs haneli karakterli sembollü yapın ve 2 adımlı koruma açın, spam geldikçe de silersiniz. Ben de şimdi buna benzer bir konu açıp bir şey soracağım.

Tüm güvenlik özellikleri aktif. Eski mailimde kalacak. Bütün hesapları taşırsam çok bir farkı kalmaz. Bende para yatırdığım Steam, Epic, banka, e-Devlet vs önemli olanları topladım.

E-posta adresini her yerde vermemekle başlayabilirsin. İki tane mail hesabı açın. Bir tanesi siteler için, diğeri kişisel için olsun. Böylece daha az spam derdi ile uğraşırsın, yakında ben böyle yapacağım. Diğerini sadece kişisel işlerin için kullan, sitelere üye olmak kişisel dışıdır.

Kart bilgisi gireceğim için kendi şahsi mailimi vermiştim. Normalde çok dikkat ederim. Bu sefer olmadı.

Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim.