Merhaba, iki yıl önce spor salonuna gidiyordum, 1 aylık bir süreçti. Şimdi tekrardan başladım fakat kolumun eklem yerleri ve bicepslerim acayip derecede acıyor; hatta kolumu dümdüz yapamıyorum, o kadar bir acı. Sizce bugün de gideyim mi yoksa biraz dinleneyim mi? Bugün gidersem 3. günüm olacak.
Uzun aradan sonra başlangıçta, 1-2 hafta kas ağrısı normal. Eklem ağrısı ciddi derecede fazlaysa dikkat et, çok zorlama. Zaten çalıştığın bölgeyi 1 gün dinlendirirsin, mesela bugün göğüs + arka kol çalıştıysan ( itiş ) yarın sırt + ön kol ( çekiş ) çalışabilirsin. Özetle kas ağrısı ise gayet normal. Dinlen, sıcak duş da iyi gelir.
Uzun süredir gitmediğiniz için hamlamışsınızdır.
O bölgede kan akışı olduğu sürece ağrı hafifleyecektir. Şahsen ben ağrı olsa bile gidiyordum ancak huzursuz hissedecekseniz sıcak duş alıp dinlenin derim.
Uzun süredir gitmediğiniz için hamlamışsınızdır.
O bölgede kan akışı olduğu sürece ağrı hafifleyecektir. Şahsen ben ağrı olsa bile gidiyordum ancak huzursuz hissedecekseniz sıcak duş alıp dinlenin derim.
Uzun aradan sonra başlangıçta, 1-2 hafta kas ağrısı normal. Eklem ağrısı ciddi derecede fazlaysa dikkat et, çok zorlama. Zaten çalıştığın bölgeyi 1 gün dinlendirirsin, mesela bugün göğüs + arka kol çalıştıysan ( itiş ) yarın sırt + ön kol ( çekiş ) çalışabilirsin. Özetle kas ağrısı ise gayet normal. Dinlen, sıcak duş da iyi gelir.
Hocam, İç Anadolu tabiri ile hamlamışsın. Tatlı bir acıdır, bir şey olmaz. Üstüne gitme; uyguladığın antrenmanın şiddetine göre ağrı 1 hafta kadar sürebilir.