Günde 2 saat yürürüm dersen evet. Ayrıca çok fazla aç kalmadan bu süreci geçirmen önemli. Akşam'dan sabaha öğünlerin arası en az 16 saat falan olsun. Ayrıca bazal metabolizman ve hormonların da ciddi önem taşıyor. Ergenlikte falansan verdiğim değerlerin bir önemi yok, çünkü vücudun kafayı yemiş durumda.
Ergenlikte değilim 19 yaşındayım. Artık aştığımı düşünüyorum.

Ergenlikte değilim 19 yaşındayım. Artık aştığımı düşünüyorum.
O zaman dert etmeni gerektirecek bir şey yok. Hormonal problemin yoksa basit bir siteden günlük kalori ihtiyacı çıkar, oradan 500-600kcal açık oluşturur. Kısa sürede kilo vermeye başlarsın. Tabi bu süreçte asla şeker tüketmemen ve karb. kısman gerekiyor.

O zaman dert etmeni gerektirecek bir şey yok. Hormonal problemin yoksa basit bir siteden günlük kalori ihtiyacı çıkar, oradan 500-600kcal açık oluşturur. Kısa sürede kilo vermeye başlarsın, tabi bu süreçte asla şeker tüketmemen ve karb. kısman gerekiyor.
Önerdiğiniz uygulama veya web sitesi var mıdır kalori takibi için?

Önerdiğiniz uygulama veya web sitesi var mıdır kalori takibi için?
Ağırsağlamdan hesap yapabilirsin. Tabi bu süreçte genel beslenme ile ilgili kendi araştırmanı yapmanı tavsiye ederim. Verdiğim bilgiler genel geçer şeyler. Her insanın ihtiyacı farklı olmakla birlikte, besinler hepimiz tarafından aynı oranda sentezlenmiyor ve kimse tarafından bu söylenmiyor.

1.79 boyunda 86 kiloyum. Spor salonuna gitmek için maalesef vaktim yok. Sadece diyet yaparak Haziran ayına kadar zayıflayabilir miyim? Zaten YKS'den sonra spor salonuna yazılacağım.
Diyet yaparak kilo verirsin. Hem spor hem diyet yaparak 4 ay gibi bir sürede 40 kilo verdim. Spor yapmadan kilo vermek istiyorsan diyet yapacaksın. Önemli olan aç kalmak değil, kalorisi az ve sağlıklı ürünler tüketerek kilo vermek. Yoksa bende diyet yapmama rağmen günde 5 öğün yemek yiyorum.

Diyet yaparak kilo verirsin. Hem spor hem diyet yaparak 4 ay gibi bir sürede 40 kilo verdim. Spor yapmadan kilo vermek istiyorsan diyet yapacaksın. Önemli olan aç kalmak değil, kalorisi az ve sağlıklı ürünler tüketerek kilo vermek. Yoksa bende diyet yapmama rağmen günde 5 öğün yemek yiyorum.
Hocam inanın Haziran'a kadar 79 kiloya düşeyim fazlasıyla yeter.

Hocam inanın Haziran'a kadar 79 kiloya düşeyim fazlasıyla yeter.
Beyaz un, şeker, yağdan uzak dur. Tuzu çok az kullan. Kalorine dikkat et. Tam buğday makarna, pirinç, salata, tavuk ağırlıklı beslen. Tavuğa para bulamazsan onun yerine protein olarak nohut, bezelye, chia tohumu tüket. öğünlerini pişmiş olarak 100g olarak indexle (örnek öğlen yemeği 100 gr tavuk göğsü, 100 gr makarna, 100gr salata vs.) tamamdır. Kilo verirsin zaten.

Tariflere ihtiyacın olursa eğer;