QQChart

Başarılı
Selam dostlar. Bu yaz başı Haziran'da 83-84 kg civarıyken, pek asosyal olmamdan ve dışarı çıkmayıp evde zıkkımlanmamdan mütevellit 95 kg'yi 3 ay gibi kısa bir sürede bulmuş bulunmaktayım. Öyle ki işin kötü yanı, bu ay üniversiteye başlayacağım ve vücudum berbat durumda; göbek vs. salmış durumdayım. Üniversitede de nasıl kilo vereceğimi bilmiyorum. Ne yapabilirim? Boy: 178.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spor, diyet. Başka bir kilo verme yöntemi yok. Varsa okulunun spor salonuna kayıt yaptır, yoksa şehirdeki fitness salonlarından birine yazıl ve diyetisyen eşliğinde bir diyet programı hazırlayıp ona uy. Okulundan arkadaşlarını da kafalayıp beraber okul sonrası etkinlik şeklinde de gidebilirsiniz fitnessa 😂 Eğlenceli oluyor gerçekten.

Selam dostlar. Bu yaz başı Haziran'da 83-84 kg civarıyken, pek asosyal olmamdan ve dışarı çıkmayıp evde zıkkımlanmamdan mütevellit 95 kg'yi 3 ay gibi kısa bir sürede bulmuş bulunmaktayım. Öyle ki işin kötü yanı, bu ay üniversiteye başlayacağım ve vücudum berbat durumda; göbek vs. salmış durumdayım. Üniversitede de nasıl kilo vereceğimi bilmiyorum. Ne yapabilirim? Boy: 178.
Spor salonuna yazıl?

Spor salonu olursa mantıklı ama bunun yöntemi basit. 3 beyazı hayatından çıkartacaksın birincisini zaten kullanmadığınızı varsayıyorum şeker ve beyazunu hayatınızdan çıkartacaksınız. Doğal, az ve katkısız gıdalar yiyeceksiniz. Bir anda zayıflamazsınız ama zamanla yavaşlarsınız zaten hem fiziksel hem psikolojik olaraka en sağlıklısı da bu.

Bu gerçekten çok işe yarayan bir yöntem bu arada ben de tavsiye ederim. Sadece kalori saymakla olmuyor dengeli beslenmek lazım tabii ki ama bir kalori sayma uygulaması aracılığı ile günlük kalorilerini sayarak ve belirli bir sınırın altında kalmaya çalışarak çok güzel kilo verirsin.

Spor salonu olursa mantıklı ama bunun yöntemi basit. 3 beyazı hayatından çıkartacaksın birincisini zaten kullanmadığınızı varsayıyorum şeker ve beyazunu hayatınızdan çıkartacaksınız. Doğal, az ve katkısız gıdalar yiyeceksiniz. Bir anda zayıflamazsınız ama zamanla yavaşlarsınız zaten hem fiziksel hem psikolojik olaraka en sağlıklısı da bu.
Hocam ne yendiğinden çok ne kadar yendiği önemli. Saygın hiç bir diyetisyen veya beslenme uzmanı bir şeyleri hayatınızdan tamamıyla çıkarmayı tavsiye etmez. İnsan vücudu yağa da, şekere de, karbonhidrata da ihtiyaç duyar. Ayrıca katkı meselesi tamamen ön yargıdan ibaret. Tamamen işlenmiş, yapay gıdalar haricinde bu kadar takılmaya gerek yok.

Hocam ne yendiğinden çok ne kadar yendiği önemli. Saygın hiç bir diyetisyen veya beslenme uzmanı bir şeyleri hayatınızdan tamamıyla çıkarmayı tavsiye etmez. İnsan vücudu yağa da, şekere de, karbonhidrata da ihtiyaç duyar. Ayrıca katkı meselesi tamamen ön yargıdan ibaret. Tamamen işlenmiş, yapay gıdalar haricinde bu kadar takılmaya gerek yok.

Evet tavsiye ederler. Doğal olmayan gıdalardaki şekerler ya da ekstra şekerli gıdalar(örneğin reçeller) insan sağlığına zararlıdır özellikle diyet dönemlerinde hayattan çıkarılması fayda sağlar en basiti yüksek şeker kan şekerini yükselterek açlık hissini uyandırır ve insanı daha fazla yemeye teşvik eder. Karbonhidrat ise sağlıklı yöntemler ile alınabilir illa Türk usülü beyaz un ve katkı maddeleri ile yapılmış ekmeği yemenize gerek yok yarım somun ekmek yiyip doymayan insanların 1 dilim buğday ekmeği yiyerek doyması falan tesadüf değil. Buğday ekmeği lif bakımından zengin olduğu için tokluk hissi verir beyaz ekmek ise bunu sağlamayacağı için daha çok yemeye teşvik eder. Katkı meselesi ise önyargıdan ibaret değil evet belki kilo vermeye ek faydası olmuyor ama kilo vermek ile ortak bir payda olan "sağlıklı yaşamak" konusunda birleşiyorlar.

Yürüyüş yapın, yürüyüş kiloyu oldukça iyi atıyor ödemi de keza. Bende tamamen sizle aynı konuda aynı istatistiklerle müzdaribim. Hızlı aldığım gibi hızlıda veriyorum kiloyu. Abartı yiyemeyeceğim için doğal olarak (yurttan dolayı vs.) kilo vereceğim diye çok kafaya takmıyorum. Tavsiye ederim.

kalori hesabı yürüyüş ve protein alımına dikkat edip atıştırmalıkları abartmamak iyi olabilir kas yapınızın da gitmemesi için ben 90 kilodan 77 ye düştüm mesela 4 ayda sizde yaparsınız