Spor yapmadan yağ yakmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Renster
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 142
  • Etiketler Etiketler
    spor yağ

Renster

Başarılı
Merhaba, 1.79 boyunda 86 kiloyum. Zayıflamak istiyorum fakat spor yapma imkanım yok, ancak yürüyüş falan yapabilirim. Bu şekilde zayıflayabilir miyim?

Yürüyüş de bir spordur. Yani randımanlı yaparsan ve yediklerine dikkat edersen evet zayıflarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan aldığın kalori ve yaktığın kalori oranıdır. Eğer kilona göre %20 fazla kalori alıyor isen, spor ile %40 kalori yakman lazım ki birbirini tolere edebilsin. Kalori açığı oluşturman şart.

Tabii ki verirsin ama dikkat edilmesi gereken bir püf nokta var. Yağ yakman için bir tutam enerji (kalori) alman gerek. Çünkü bir anda yağ kaybı yaşanırsa fazla aç kalmaktan veya dengeli beslenmemekten, aldığın ilk besin tekrardan yağa dönüşecektir. Sebebi ise o yağ kaybını kapatmak için. Mesela günde 500 kalori yaktın ve senin bunu 250-300 kalorilik bir yiyecek yiyip kapatman gerek. Bu yüzden sporcular spor bitiminde takviye edici toz shake içerler veya pilav yerler. Pilav olması onlar için daha iyi, sebebi ise karbonhidrat olduğu için enerji (kalori) vericidir.

15 seneden fazladir fitness ve cesit cesit sporlar yaptim buna dovus sporlarida dahil. En buyuk tavsiyem. Eger sporu sevmiyorsan ya a useniyorsan ilk basta kalori alimina bir bak. MyFitnessPal indir. Kilonu boyunu yaz ve ideal kilonu gir. Oradaki kalori asmamaya calis. Zaten ev yemegi yerken bile loglarsan yediklerini kilo verdigini goreceksin. Ben senin yerinde olsam kendime vucut agirligiyla yapilan bir spor programi bulup onu evde yapip beslenmeme dikkat ederdim. Mesela ben gunde 2300 kalori aliyorum. 2400'e cikarmamaya gayret ediyorum. Tabii ki sakatlik hastalik o su bu oluyor ama genel cerceve boyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
15 seneden fazladir fitness ve cesit cesit sporlar yaptim buna dovus sporlarida dahil. En buyuk tavsiyem. Eger sporu sevmiyorsan ya da useniyorsan ilk basta kalori alimina bir bak. MyFitnessPal indir. Kilonu boyunu yaz ve ideal kilonu gir. Oradaki kalori asmamaya calis. Zaten ev yemegi yerken bile loglarsan yediklerini kilo verdigini goreceksin. Ben senin yerinde olsam kendime vucut agirligiyla yapilan bir spor programi bulup onu evde yapip beslenmeme dikkat ederdim. Mesela ben gunde 2300 kalori aliyorum. 2400'e cikarmamaya gayret ediyorum. Tabii ki sakatlik hastalik o su bu oluyor ama genel cerceve boyle.

Benim dediğimi yıllar boyu fitnessa giden birisi de dedi. Kalori almak gerçekten önemli bir faktör.

Benim dediğimi yıllar boyu fitnessa giden birisi de dedi. Kalori almak gerçekten önemli bir faktör.
Tesekkur ederim. Aynen oyle, 20'lerimdeyken bu kadar problem degildi ama simdi gunde 2 idman yapsam bile o kaloriye bakmak gerekiyor. Mumkun oldugunca protein agirlikli ve temiz gidalar yemek gerekiyor. Tabi her seferinde insan bu istikrari saglayamiyor ama onemli olan o yola her defasinda geri donmek. Sevgiler ve saygilar.

Merhaba, 1.79 boyunda 86 kiloyum. Zayıflamak istiyorum fakat spor yapma imkanım yok, ancak yürüyüş falan yapabilirim. Bu şekilde zayıflayabilir miyim?
MyFitnessPal indir ve kalori alimini yaz. Cok buyuk rahatlik. Her hafta bir gun belirle ve tartil. Kendine hedef koy ama lutfen kilo vericem diye yarin yokmus gibi zayiflama sonra deri sarkmasi diye bir konu acilsin istemem.

Aşırı fazla bir kilon yok. O yüzden spor salonuna gidemesen bile evde antrenman yap ki minimum kas kaybet. Onun dışında haftada 3-5 gün spor ve kardiyo tahmini 2,435 kalorini al ve haftalık tartıya çık. İlk hafta seni yanıltabilir çünkü vücudundan ödem atarsın. Kalorileri nasıl paylaştıracağını biliyor musun?

Bu iste kalori acigi olusturmak cok onemli. Bazal metabolizmani (BMR) hesaplayip, gunluk 300-500 kalori altinda almaya calis. Gunluk olarak aldigin kalori miktarinin yaninda, protein alimi da cok onemli. Ayrica her gun 1 saat sabit hizda ve ara vermeden (LISS) yuruyus yaparak yag yakimini destekleyebilirsin.

Geri
Yukarı Alt