Spora ne zaman başlanılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Captain Skriniar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 77
Yer
Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi
Merhabalar,

Spora başlamayı düşünüyorum, fakat bir yandan da başlamak istemiyorum. İstemememin sebebi, boy uzamasını engellemesi. Hem sağlıkçı hem de sporla ilgilenen bir kaç kişiye sorduğumda ''22 yaşına kadar spora gitme, boy uzaman tamamen kesildiğinde gitmeye başla'' cevabını alıyorum. Sizin görüşünüz nedir bu konuda?

Spor yapmak boy kısaltmaz, hatta tam tersine 2-3 cm destek sağlar, dikte duracağın için 2-3 cm daha ile 6 cm'ye kadar uzarsın, ve hangi spor?

Spora ilk 16 yaşında başladım sonra bıraktım. Boyumun uzaması kesilmedi, boyum şuan 1.90. Aksine dik durmayı destekleyeceğinden günlük yaşantıda da uzun gösterir. Benim boyum uzun olduğundan otururken ister istemez kamburlaşıyorum. Spora gittiğim dönem ise kamburluğum gözle görülür azaldı. Herkes boyun mu uzadı diyordu.

Spor yapmak boy kısaltmaz , hatta tam tersine 2-3 cm destek sağlar, dikte duracağın için 2-3 cm daha ile 6 cm ye kadar uzarsın, ve hangi spor?
Dik durduğumdan o konuda sıkıntım yok. Genellikle ağırlık odaklı olacak.
Bir çok kişiyle görüştüm, hepsinin dediği ''boy uzamasının kesilmesini'' bekle oldu. Boy uzamasını yavaşlatıyormuş falan.

Ben gayette uzadım. Vücudumda güzelleşti.

Kontrollü olduğun sürece şu an da başlayabilirsin, ego lifting yapmadığın, kontrollü davrandığın sürece hiçbir sıkıntı olmaz. Gereğinden fazla ağır kaldırma, ağırlık senin yaptığın egzersizin formunu bozmaya sebep oluyorsa ağırlıkları düşür.

Güç antrenmanı yapmak boy uzamasını gerçekten engelleyebilir, ancak bu sadece kontrolsüz yaptığında olur. Epifiz plakları zarar görebilir yapıdadır ve gereğinden fazla ağırlıkla çalıştığında gerçekten de hasar alabilirler. Bu yanlış veya hatalı bir bilgi değil, sadece halk arasında biraz abartılan bir bilgi. Eline ağırlığı aldığın an olacakmış gibi anlatılıyor ancak o kadar da basit değil.

Öyle bir şey yok hocam. Çevremde spor yapan çok kişi var hepsinin boyları da ortalama veya ortalama üstü. Hatta sporda esnemenizi sağlayacak hareketler yaparsanız boyunuzun uzamasına da katkısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…