Craxidor 127

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
2
Yer
Unknown
Esenlikler.

Spotify, Apple Music ve YouTube Music arasında tercih yapmaya çalışıyorum. Spotify’a gelen son zamla birlikte diğer seçenekleri de değerlendirmek istedim. Özellikle birden fazla platformu deneyenlerin görüşlerini merak ediyorum.

Ses kalitesi, müzik çeşitliliği ve öneri algoritması benim için önemli. Günlük kullanımda, özellikle Bluetooth kulaklıkla dinlerken ses kalitesi farkı hissediliyor mu? Kayıpsız ses ve Dolby Atmos gibi özellikler tercihinizi etkiliyor mu? Yeni şarkılar keşfetme ve müzik zevkinize uygun öneriler sunma konusunda hangisi daha başarılı? Az bilinen sanatçılar, remixler ve canlı performanslar açısından da kataloglarını nasıl buluyorsunuz?

Bunların yanında arayüz, şarkı sözleri, çevrimdışı dinleme, çalma listelerini düzenleme ve cihazlar arası geçiş konularını da merak ediyorum. Android telefon ve MacBook kullanıyorum; bu iki taraftaki uygulama deneyimi benim için önemli. Pil, internet tüketimi ve karşılaştığınız uygulama sorunlarından da bahsedebilirsiniz. YouTube Premium’un ek avantajlarını da hesaba kattığınızda hangisini daha mantıklı buluyorsunuz?

Kullandığınız platformun sevdiğiniz ve eksik bulduğunuz yönlerini belirterek öneride bulunabilir misiniz? Platform değiştirenler varsa neden geçtiklerini ve sonuçtan memnun kalıp kalmadıklarını da öğrenmek isterim.

İyi sosyaller dilerim. 🙂

Esenlikler.

Spotify, Apple Music ve YouTube Music arasında tercih yapmaya çalışıyorum. Spotify’a gelen son zamla birlikte diğer seçenekleri de değerlendirmek istedim. Özellikle birden fazla platformu deneyenlerin görüşlerini merak ediyorum.

Ses kalitesi, müzik çeşitliliği ve öneri algoritması benim için önemli. Günlük kullanımda, özellikle Bluetooth kulaklıkla dinlerken ses kalitesi farkı hissediliyor mu? Kayıpsız ses ve Dolby Atmos gibi özellikler tercihinizi etkiliyor mu? Yeni şarkılar keşfetme ve müzik zevkinize uygun öneriler sunma konusunda hangisi daha başarılı? Az bilinen sanatçılar, remixler ve canlı performanslar açısından da kataloglarını nasıl buluyorsunuz?

Bunların yanında arayüz, şarkı sözleri, çevrimdışı dinleme, çalma listelerini düzenleme ve cihazlar arası geçiş konularını da merak ediyorum. Android telefon ve MacBook kullanıyorum; bu iki taraftaki uygulama deneyimi benim için önemli. Pil, internet tüketimi ve karşılaştığınız uygulama sorunlarından da bahsedebilirsiniz. YouTube Premium’un ek avantajlarını da hesaba kattığınızda hangisini daha mantıklı buluyorsunuz?

Kullandığınız platformun sevdiğiniz ve eksik bulduğunuz yönlerini belirterek öneride bulunabilir misiniz? Platform değiştirenler varsa neden geçtiklerini ve sonuçtan memnun kalıp kalmadıklarını da öğrenmek isterim.

İyi sosyaller dilerim. 🙂
YouTube Music kullandım, hiç güzel değil. Zaten premium değilse direkt uygulama dışında müzik çalmıyor ve bazen şarkı sıralaması kötü; yani pop dinlerken arabeske girebiliyor. Apple Music bilmiyorum ama şu an Spotify harici güzel bir program yok diye biliyorum.

Esenlikler.

Spotify, Apple Music ve YouTube Music arasında tercih yapmaya çalışıyorum. Spotify'a gelen son zamla birlikte diğer seçenekleri de değerlendirmek istedim. Özellikle birden fazla platformu deneyenlerin görüşlerini merak ediyorum.

Bunların yanında arayüz, şarkı sözleri, çevrimdışı dinleme, çalma listelerini düzenleme ve cihazlar arası geçiş konularını da merak ediyorum. Android telefon ve MacBook kullanıyorum; bu iki taraftaki uygulama deneyimi benim için önemli. Pil, internet tüketimi ve karşılaştığınız uygulama sorunlarından da bahsedebilirsiniz. YouTube Premium'un ek avantajlarını da hesaba kattığınızda hangisini daha mantıklı buluyorsunuz?

İyi sosyaller dilerim. 🙂

Çeşitlilik YouTube Music.
Kolaylık Spotify.
Ses kalitesi Apple Music.
Genel olarak motor kullanırken yürüyüş yaparken YouTube kullanıyorum.

Esenlikler.

İyi sosyaller dilerim. 🙂
YT Music aralarında en sevdiğim. Ses kalitesi Spotify'dan daha güzel (telefonda). Her özelliği güzel, sevmediğim kısmı çok mobil veri tüketmesi, ayarlamaların kısıtlı olması. Mesela müziklerin showcasesini görmek istemiyorum ama bunun bir ayarı yok; bir müzik açınca arka planda klip oynuyor, elimle değiştiriyorum.

Diğer eksik bulduğum kısmı kategorilendirmesi. Bazen saçma sapan şeyler çıkartıyor karşıma. Bazen de tam sevdiğim moduma uygun şarkılar playlistler geliyor.

Onun dışında pil tüketimi ortalama bir telefonda hissetmezsiniz.

Hocam, öncelikle kayıpsız ses konusunu boş ver. Ben de AirPods'da var, IEM de var, stüdyo kulaklığı da var. Yok yani, fark anlaşılacak düzeyde değil. Spotify ve Apple Müzik arasındaki farktan bahsediyorum. YT Müzik'e gelince işler değişiyor; YT Müzik ikisinden de bariz daha kötü ses veriyor. Zaten öbür konularda da berbat. Spotify'ın da açıkçası Apple Müzik'e göre artı yönü çok yok, ekstra para verip aldıracak. Ben Apple Müzik alırdım, ekstra 25 TL vermezdim Spotify'a.

Bence kulaklıkta ses farkı pek duyulmaz ama YouTube videolarını çok izliyorsan YouTube Music mantıklı olur. Önceliğin ses mi, öneri mi?
Açıkçası zaten Bluetooth kulaklık kullandığım için pek bir ses kalitesi beklemiyorum; lakin arayüz kolaylığı, çeşitlilik vb. gibi özelliklerden dolayı düşünüyorum.