Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Uygulamayı Store üzerinden indirdiyseniz güncellemeleri denetleyin.

Sonrasında Spotify ayarlarından verileri temizleyip yeniden başlatın.

2025-07-04_12-50.webp

Ek olarak donanım hızlandırma kapalıysa açın veya açıksa kapatıp test edin. Eğer fark ediyorsa donanım hızlandırmayı tekrar açın. Sonrasında DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp yeniden yükleyin.

Ek olarak arkada çalışan spesifik bir uygulama, başka uygulamanın takılmasına yol açabiliyor. Eskiden mesela İKV launcherinde aşırı takılırdı, arkaya bir uygulama açınca launcher akıcı çalışırdı. Böyle 1-2 tane daha uygulamada garip sorunlar yaşadığımı hatırlıyorum.

2025-07-04_12-50.webp

Ek olarak donanım hızlandırma kapalıysa açın veya açıksa kapatıp test edin. Eğer fark ediyorsa donanım hızlandırmayı tekrar açın. Sonrasında DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp yeniden yükleyin.

Ek olarak arkada çalışan spesifik bir uygulama, başka uygulamanın takılmasına yol açabiliyor. Eskiden mesela İKV launcherinde aşırı takılırdı, arkaya bir uygulama açınca launcher akıcı çalışırdı. Böyle 1-2 tane daha uygulamada garip sorunlar yaşadığımı hatırlıyorum.

Çözüm
Özellikle bilgisayar uygulaması hayatımda gördüğüm en yavaş uygulamalardan biri, sorunun çözümünü bilen varsa bekliyorum.

Bilgisayarda ise W11 kullanıp sürekli yağ gibi akan var mı? W11 kullanırken acayip yavaş, gecikmeliyken W10 kullanırken şak geçişleri sağlıyor.

S21 Ultra kullanıyorum, bende de hantal takılıyor, kasıyor. Zamanında iPhone 7 kullanırken daha akıcıydı..
Hem telefon hem bilgisayarda bir takılma yaşamıyorum. Bir ara ana sayfasında takılma vardı onu da bir tık geç oldu ama çözdüler. Telefonum Xiaomi 2020 model bir ürünü adı aklıma gelmedi.

Bu arada telefonda bazen Wifi ağının kalitesinden dolayı da uygulamalar kasabiliyor. Mobil veri açtığınızda farkı anlayabiliyorsunuz. Telefonda bunun çözümü nedir bilmiyorum.

Android tarafında uzun süre kullanılan uygulamaların ön belleğini tüm veriler dahil işletim sisteminden temizlemenin de faydası oluyor. YouTube eskiden sorun yaşayınca bu temizlikle çözüyordum. Yani uygulama ön belleği değil de tüm verilerini temizlemek arada işe yarıyor. Android bence uygulama güncelleme sisteminden dolayı bir yerden sonra gereksiz çöp dosyalar, aynı tarayıcı çerezleri gibi şişiyor ve saçmalamaya başlıyor.

Ben de akıcı çalışıyor. Ayarları da şöyle bırakayım. Ek olarak çok dinlediğim listeleri indiriyorum. Yüksek ses kalitesinde interneti ekstra kullandığından, genel listelerde daha az tüketsin diye böyle yapıyorum.

2025-07-04_12-57.webp

2025-07-04_12-58.webp

2025-07-04_12-58_1.webp

Ek olarak Store sürümünü kullanıyorum. Belki Windows için kapattığım saydamlık efektleri ve bazı görsel efektlerin de etkisi vardır. Onlar da şu şekilde ayarlı.

2025-07-04_13-02.webp

2025-07-04_13-02_1.webp

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 160243

Ek olarak arkada çalışan spesifik bir uygulama, başka uygulamanın takılmasına yol açabiliyor. Eskiden mesela ikv Launcher'inde aşırı takılırdı, arkaya bir uygulama açınca Launcher akıcı çalışırdı. Böyle 1-2 tane daha uygulamada garip sorunlar yaşadığımı hatırlıyorum.

Eskisinden daha iyi oldu. Teşekkür ederim.