Craxidor

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Unknown
Esenlikler.

Müzik platformu konusunda bir süredir kararsızım, hazır yeri gelmişken forum ahalisinin de güncel fikrini almak istedim. Bir tarafta arayüzü ve o alıştığımız çalma listesi algoritmalarıyla Spotify var. Diğer tarafta da malum Premium avantajı ve normalde platformlarda bulunmayan şarkıları bile dinleyebildiğimiz YouTube Music var.

İşin asıl merak ettiğim kısmı ses kalitesi. Günlük hayatta kablosuz kulaklıkla falan müzik dinlerken bu ikisi arasında bariz bir kalite, bas veya detay farkı hissedeniniz oldu mu? Bazıları YouTube Music'in sesini daha boğuk buluyor, bazıları da Spotify'ın ses kodeklerinin artık yetersiz kaldığını söylüyor.

Ses kalitesi, kütüphane ve algoritma açısından sizce şu an hangisini kullanmak daha mantıklı? Deneyimlerinizi ve tercih sebeplerinizi bekliyorum. İyi sosyaller dilerim. :)

Esenlikler.

Müzik platformu konusunda bir süredir kararsızım, hazır yeri gelmişken forum ahalisinin de güncel fikrini almak istedim. Bir tarafta arayüzü ve o alıştığımız çalma listesi algoritmalarıyla Spotify var. Diğer tarafta da malum premium avantajı ve normalde platformlarda bulunmayan şarkıları bile dinleyebildiğimiz YouTube Music var.

İşin asıl merak ettiğim kısmı ses kalitesi. Günlük hayatta kablosuz kulaklıkla falan müzik dinlerken bu ikisi arasında bariz bir kalite, bas veya detay farkı hissedeniniz oldu mu? Bazıları YouTube Music'in sesini daha boğuk buluyor, bazıları da Spotify'ın ses kodeklerinin artık yetersiz kaldığını söylüyor.

Ses kalitesi, kütüphane ve algoritma açısından sizce şu an hangisini kullanmak daha mantıklı? Deneyimlerinizi ve tercih sebeplerinizi bekliyorum. İyi sosyaller dilerim. :)

Kendi deneyim ettiğim kadarıyla YouTube Music hem daha güzel hem daha ekonomik hem YouTube Premium sahibi oluyorsun hem de benzer bir arayüzde müzik dinleyebiliyorsunuz ama işin daha güzel olan kısmı şu ki bir şarkının slowed Speed up veya remix versiyonunu dinlemek istediğiniz zaman indirip dinlemek çok daha güzel oluyor ben sırf bu özellikten ötürü YouTube Music tercih ediyorum Apple Music dahil hiçbir müzik uygulamasına da YouTube Music'te bu özelliği yüzünden kullanamıyorum.

Esenlikler.

Müzik platformu konusunda bir süredir kararsızım, hazır yeri gelmişken forum ahalisinin de güncel fikrini almak istedim. Bir tarafta arayüzü ve o alıştığımız çalma listesi algoritmalarıyla Spotify var. Diğer tarafta da malum premium avantajı ve normalde platformlarda bulunmayan şarkıları bile dinleyebildiğimiz YouTube Music var.

YT ile Spotify'in ses kalitesi aynı geldi bana.
Ama hem algoritma hem kütüphane (çünkü şarkının binbir türlüsü var) ve F/P olmasından YT Music best. Aynı zamanda videolarda reklamsız.
Ama en iyi ses kalitesi için Apple Music Türkiye şartlarında en iyisi. Ona para veremem derseniz bence FLAC müzik indirin.

Kendi deneyim ettiğim kadarıyla YouTube Music hem daha güzel hem daha ekonomik hem YouTube Premium sahibi oluyorsun hem de benzer bir arayüzde müzik dinleyebiliyorsunuz ama işin daha güzel olan kısmı şu ki bir şarkının slowed Speed up veya remix versiyonunu dinlemek istediğiniz zaman indirip dinlemek çok daha güzel oluyor ben sırf bu özellikten ötürü YouTube Music tercih ediyorum Apple Music dahil hiçbir müzik uygulamasına da YouTube Music'te bu özelliği yüzünden kullanamıyorum.

YT ile Spotify'in ses kalitesi aynı geldi bana.
Ama hem algoritma hem kütüphane (çünkü şarkının binbir türlüsü var) ve F/P olmasından YT Music best. Aynı zamanda videolarda reklamsız.
Ama en iyi ses kalitesi için Apple Music Türkiye şartlarında en iyisi. Ona para veremem derseniz bence FLAC müzik indirin.
Spotify son dönemlerde gerçekten çok pahalandı. Sırf bu sebepten dolayı YouTube Music'e geçiş yapasım var. Yorumlarınız için teşekkürler.

Spotify serüvenimden sonra uzun süredir YT Music kullanıyorum ve deneyimimden memnun kaldım.
Ses kalitesi ve son ses kısmında fark gözlemlemedim.

YT Premium, müzik indirme, müzik önerileri, liste oluşturma açısından başarılı bir uygulama.
Eksisi ne olur diye sorarsanız, muhtemelen bildirim panelinde "beğenmeme" tuşunun olmaması, listelere beğenmeme tikini işaretlediğim parçaları dâhil ediyor olması derim; genel olarak iyi.

Unutmadan bir ekleme daha yapayım; uygulamayı kullanan farklı insanların müzik listelerine de erişiminiz oluyor ve listeleri kaydedebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
YouTube Music kullanıyorum, sırf popüler kültür köleliği yapacaklar diye bazı arkadaşlar, "YouTube Music vibe'ı kötü abi" falan diyor. Bu arada bak, hani Spotify'ı seversin, kullanırsın ama abi ne var YT Music'te vibe'ı kötü olan. Tamamen popüler kültür köleliği bu. Vibe mevzusu dışı, insanın alışkanlığı vardır ya da Spotify Premium'u vardır, özel bir nedeni vardır, kullanabilir, karışmam ve saygı duyarım.