Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sha1ox

Başarılı
Neredeyse her yarım saatte bir sistem 5 dakikalığına kitleniyor SSD disk kullanımı %100'e çıkıyor. Sorunun SSD'de olduğundan eminim çünkü yabancı forumlarda aynı SSD'ye sahip aynı sourunu yaşan kişiler gördüm ama ne denediysem çözüm olmadı. SSD modeli Kingston SNV2S500G. Donma yaşandığı zaman olay görüntüleyicisine baktığımda "Olay 129, stornvme" diye bir hata gözüküyor detaylarına baktığımda "\Device\RaidPort2 aygıtına sıfırla komutu verildi." yazıyor.

Çözüm
Son durum nedir? Diski başka M.2 yuvası varsa oraya da takıp deneyebilirsiniz.
Diski formatlamadım fakat biraz araştırdım bu model Kingston diskte aynı problemi yaşayanlar diskin doluluk oranı %60'ı geçtiği zaman yaşadıklarını söylemişler. Ben de bu sabah 200 GB kadar dosya sildim ve şimdiye kadar bir donma yaşamadım. Tabii bu geçici bir çözüm disk tekrar dolduğunda donmalar yüksek ihtimalle tekrar başlayacak. Bu durumda işletim sistemi için farklı bir disk almak şart oldu.
Hard Disk Sentinel kullanarak SSD'nin sağlığını ve sıcaklıklarını kontrol eder misin?
Değerler normal gözüküyor.

Firmware güncellemesi varsa yapar mısınız?
Kingston SSD Manager'de yeni güncelleme yok yazıyor. Sanırım diski formatlayıp sorun devam ediyor mu diye bakacağım eğer ederse muhtemelen bu modelde kronik bir problem var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 178
Son durum nedir? Diski başka M.2 yuvası varsa oraya da takıp deneyebilirsiniz.
Diski formatlamadım fakat biraz araştırdım bu model Kingston diskte aynı problemi yaşayanlar diskin doluluk oranı %60'ı geçtiği zaman yaşadıklarını söylemişler. Ben de bu sabah 200 GB kadar dosya sildim ve şimdiye kadar bir donma yaşamadım. Tabii bu geçici bir çözüm disk tekrar dolduğunda donmalar yüksek ihtimalle tekrar başlayacak. Bu durumda işletim sistemi için farklı bir disk almak şart oldu.

Çözüm