Heliosentinos

Çalışkan
İyi günler arkadaşlar. Yakın zamanda kendime yeni bir bilgisayar aldım. Yeni aldığım için de sürekli güncellemeleri yaptım ki eski ama kaçırdığı güncellemeler olmasın. Eylül başında üniversiteye gideceğim (okul açılmasa bile) ve daha yeni Xbox Game Pass aldım. Oyun indirmek istiyorum ama korkuyorum, güncellemeyi kaldırmak istiyorum ama CMD PowerShell terminal üzerinden bile kaldıramıyorum. Zamanım az olduğu için format atma şansım da yok, ki aldığım laptop ilk kurulumunda bana çok sorun yaşatmıştı, tekrardan oyunları indirmek ve aynı sorunları yaşamak istemiyorum. SSD'nin marka modeli "NVMe PC10 SK Hynix 1024". Xbox Game Pass'i aldığımda ilk başta Forza Horizon 5 indirdim (güncelleme bilgisayarda yüküyken) ve bir sorun yaşamadım. "SSD bu problemi yaşatır mı" şeklinde bir sorunum var ve önümü görmek istiyorum.

Techolay yazarları olarak çözüm önerileriniz, SSD'nin sorunu yaşatıp yaşatmayacağı hakkında görüşleriniz, düzeltme güncellemesinin ne zaman geleceğiyle alakalı tahminlerinizi merak ediyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.

Düzenleme: Ssd'nin model adı yerine sadece görev yöneticisinde gözüken adına bakmışım. Kullandığım ssd 2230 gen4 sk hynix bc901.

Son düzenleme:
Şahsen ben 2 güncellemeyi de çok önceden indirmiştim ve şu ana kadar herhangi bir sorun görmedim.
(Bir de Recep Ağabey'nin dediğine göre eğer SSD yüzde 60 doluysa bu bahsedilen SSD bozulması oluyormuş. Sizin SSD'niz yüzde kaç dolu?)

Şahsen ben 2 güncellemeyi de çok önceden indirmiştim ve şu ana kadar herhangi bir sorun görmedim.
(Bir de Recep Ağabey'nin dediğine göre eğer SSD yüzde 60 doluysa bu bahsedilen SSD bozulması oluyormuş. Sizin SSD'niz yüzde kaç dolu?)
Şu an %53 falan dolu fakat forzayı indirirken muhtemelen %55 %57 arasındaydı. Muhtemelen de 60 ı geçtikten sonra 50 gb yazma işlemi yapmışımdır. Forzayı indirdikten sonra farklı bir oyunu bitirdiğim için sildim, o yüzden boşaldı. Ek olarak, dediğim gibi üniversiteye gideceğim için gamepass üzerinden yaklaşık 200 300 gb bandında oyun indirmeyi düşünüyorum.

Şu an %53 falan dolu fakat Forza'yı indirirken muhtemelen %55 %57 arasındaydı. Muhtemelen de 60'ı geçtikten sonra 50 GB yazma işlemi yapmışımdır. Forza'yı indirdikten sonra farklı bir oyunu bitirdiğim için sildim, o yüzden boşaldı. Ek olarak, dediğim gibi üniversiteye gideceğim için Game Pass üzerinden yaklaşık 200 300 GB bandında oyun indirmeyi düşünüyorum.

O zaman yapılacak son şey, iki güncellemeyi de kaldırmak olacak hocam.