SSD çok fazla veri yazıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burak55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 344
  • Etiketler Etiketler
    ssd veri

burak55

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım sistemde SSD aşırı okuma yazma yapıyor. 20 saat çalışma süresi ile 500GB okuma ve yazma olmuş, önceki sistemde de benzerini yaşayıp NVIDIA container kapatmakla çözmüştüm. Bu sefer kapatmama rağmen devam ediyor.
SSD'nin 1-2 saat boyunca hangi uygulamanın en çok kullandığını gösterip kullanım raporu veren bir uygulama var mı bildiğiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CrystalDiskInfo'dan veri alıp, 2 saat çalışma süresi sonrası tekrar veri okuyup ne kadar okuma/yazma yapıldığını saptayabilirsin ama bu, sadece genel kullanımı veriyor.

Windows'taki Kaynak İzleyiciyi kullanarak Disk kısmına gelip Toplam kısmını Azalan sıraya göre filtrelersen, tüketen uygulama(lar)ı görebilirsin. 20 saat için 500GB bana anormal bir durum gibi gelmedi ya da ben de fazla okuma/yazma yapıyorum, bilemedim

63 saat 1884GB okuma, 1474GB yazma yapmışım.

Zaten Crystal disk üzerinden yazma bilgisini alıyorum, şöyle bundan 2 sene önce sistem dizdiğimde NVIDIA container uygulaması bildiğin gereksiz okuma yazma yapıyordu çok fazla, NVIDIA'nın kendi forumunda çok fazla şikayet vardı onu kapatarak önceki sistemde çözmüştüm.
Bu sistemde 30 dakika aralıklarlarla 100gb 100gb artıyor bir normal seyirde ilerliyor çözemedim
anlık izleyici ile bakmak anlık veriyi verdiği için tam olarak hangisi kullanıyor çözemiyorum fakat bence görselini attığım değer hiç normal değil.

Dosya Ekleri

• resim_2024-01-31_220627030.webp
    48,7 KB · Görüntüleme: 82
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…