Detaylar
Kim cevapladı?ardarda13
Uzman
Güncel, son sürüme bugün güncelledim.
Enhanced PCI-e compatibility.
BIOS sürümlerinde böyle bir şey gördüm, acaba BIOS güncellemesi ile mi geldi yoksa bir bug mı, BIOS'tan bakmak gerekiyor.
BIOS'tan settings/io port/PCIEX16 Bifurcation kısmına gelin, orada Auto yazar ona gelin PCI-e 5.0 var mı orada kontrol edin.
BIOS sürümlerinde böyle bir şey gördüm, acaba BIOS güncellemesi ile mi geldi yoksa bir bug mı, BIOS'tan bakmak gerekiyor.
BIOS'tan settings/io port/PCIEX16 Bifurcation kısmına gelin, orada Auto yazar ona gelin PCI-e 5.0 var mı orada kontrol edin.
Talha Yiğit
Yetkin
Enhanced PCI-e compatibility.
BIOS'tan settings/io port/PCIEX16 bifurcation kısmına gelin, orada Auto yazar ona gelin PCI-e 5.0 var mı orada kontrol edin.
Gen5 SSD kaynaklı slot böyle bir duruma girmiş olabilir mi hocam?
SSD'lerin yerini değiştirmek işe yarayabilir belki @ardarda13,
@Talha Yiğit
Tam olarak bende anlayamadım, BIOS güncellemesi ile gen 5 desteği gelmiş gibi, BIOS ayarında gen 5 varsa güncelleme ile gelmiştir, yoksa bir bug olabilir, orayı görmemiz gerekiyor.
Tam olarak bende anlayamadım, BIOS güncellemesi ile gen 5 desteği gelmiş gibi, BIOS ayarında gen 5 varsa güncelleme ile gelmiştir, yoksa bir bug olabilir, orayı görmemiz gerekiyor.
Konuyu dağıtmadan bir şey sorup kaçacağım. Test esnasında 4.0 çalışıyor. Testi kapattıktan sonra 10-20 saniye içinde 1.1 düşüyor. Bir sorun var mı? Ekran kartının altındaki slotta PCIe bir tane M2 takmıştım. Performans sorunu yaşamadım, ama konuyu okurken aklıma takıldı. Yani sistem boştayken Bus Interface 1.1 çalıştırıyor mu?Sağda soru işareti var, ona basın render çıkar, render tıklayıp çalıştırın, tekrar bu ekranı paylaşın.
Bu arada Gen5 SSD ısınmasından dolayı performansa etki ediyor olabilir mi? Konu sahibinin aldığı SSD soğutucusu Gen5 için bayağı dandik duruyor.
Konuyu dağıtmadan bir şey sorup kaçacağım. Test esnasında 4.0 çalışıyor. Testi kapattıktan sonra 10-20 saniye içinde 1.1 düşüyor. Bir sorun var mı? Ekran kartının altındaki slotta PCI-e bir tane M.2 takmıştım. Performans sorunu yaşamadım ama konuyu okurken aklıma takıldı. Yani sistem boştayken Bus Interface 1.1 çalıştırıyor mu?
Eki Görüntüle 159841
Eki Görüntüle 159842
Veri yolu güç tasarrufuna geçiyor, normal bir durum.
Talha Yiğit
Yetkin
@Talha Yiğit
Colorful B650M Plus Battle AX olması lazımdı onda aynı durum PCI-e slotu gen5 gözüküyordu normalde B650E modellerde vardı zannedersem gen5 slot. Bu sorun baş belası nereden nasıl çözüleceği hiç belli olmuyor bazen. FXli sistemimde anakartin VGA kartını takmadığım için takılmalar yaşıyordum.
ardarda13
Uzman
Enhanced diye aratınca böyle bir şey çıkıyor sadece https://hizliresim.com/4yyv64y . Ekstra olarak PCIEX16 Bifurcation kısmından Gen-5 yaptım değişen bir şey olmadı oyunda fps hala aynı.Enhanced PCI-e compatibility.