HanifiCan

Üyecik
Yeni SSD aldım eskisini değiştirdim. Bu sırada temiz kurulum yaptım ama 3.5 HDD fiziki ve yazılımsal hiç dokunmadan bu işlemleri gerçekleştirdim. Sonrasında PC açtım HDD dosylarıma bakmak istedim fakat sanki burasının dosyaları karışmış içi dışına çıkmış.
Steam, Epic, Program Files gibi dosyalar duruyor fakat fotoğraflar, depolama gibi kendimin oluşturduğu başlıklı klasörler ve dosyalarım gözükmüyor. Fakat HDD kapasitesi aynı eskisi gibi yani silinen eklenen bişey yok.

Bu HDD çıkarınca pc açılmıyor reboot hatası alıyorum fakat sistem C: birimine yüklü.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-12 130555.webp
    Ekran görüntüsü 2025-01-12 130555.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Sanki Windows'u HDD'ye kurmuş gibisiniz. Windows klasörünün oluşturulma tarihi 11.01.2025 gözüküyor.

Windows Disk Yönetimi'ni açıp ekran görüntüsü paylasabilir misiniz?

disk yönetimi

Ekledim hocam.

Sanki Windows'u HDD'ye kurmuş gibisiniz. Windows klasörünün oluşturulma tarihi 11.01.2025 gözüküyor.

Windows Disk Yönetimi'ni açıp ekran görüntüsü paylasabilir misiniz?
Paylaştım hocam.

Peki varsayım olarak yanlışlıkla windows HDD kurulduysa HDD bilgilerime nasıl ulaşırım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-12 140922.webp
    Ekran görüntüsü 2025-01-12 140922.webp
    42 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
@HanifiCan, alt kısımda disklerin ayrı ayrı gözüktüğü yer sağ taraftan tutulup aşağı indirilebiliyor. Oradan aşağı çekerseniz, sanırım Disk 2 olarak E: sürücüsünü görebilirsiniz.

Olası silinmiş dosyalardan bahsediyorsanız, kurtarmak için Recuva benzeri programlar var. Fakat %100 başarılı olamayabiliyorlar.

Ama ön yükleme diski de C: yani SSD gözüküyor. HDD'yi sökünce açılmamasi ilginçmiş.

Belki BIOS boot ayarlarında sıralamada HDD'yi yanlışlıkla öne almış olabilirsiniz ve E: surücüsünde de Windows olduğu için oradan açıyordur.

Son düzenleme:
Yeni SSD aldım eskisini değiştirdim. Bu sırada temiz kurulum yaptım ama 3.5 HDD fiziki ve yazılımsal hiç dokunmadan bu işlemleri gerçekleştirdim. Sonrasında PC açtım HDD dosylarıma bakmak istedim fakat sanki burasının dosyaları karışmış içi dışına çıkmış.
Steam, Epic, Program Files gibi dosyalar duruyor fakat fotoğraflar, depolama gibi kendimin oluşturduğu başlıklı klasörler ve dosyalarım gözükmüyor. Fakat HDD kapasitesi aynı eskisi gibi yani silinen eklenen bişey yok.

Bu HDD çıkarınca pc açılmıyor reboot hatası alıyorum fakat sistem C: birimine yüklü.

aynı olayı bende yaşadım
hddyi çıkarınca ssd boot etmiyor değil mi

aynı olayı bende yaşadım
hddyi çıkarınca ssd boot etmiyor değil mi
Evet doğru. Boot edemiyorum.