Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakTR

Yetkin
Merhaba, bugün MSI Pro A620M-B anakarttan ASUS Prime B850M-K anakarta geçiş yaptım. Bütün bağlantılar doğru ama sistem açılmıyor. Güç LED'i çok hızlı bir şekilde yanıp sönüyor. CMOS reset yaptım, BIOS flashback yaptım ama işe yaramadı. Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB.
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB 5600 MHz CL36 KF556C36BBE/16

Çözüm
Tek RAM ile hangi slotta denediniz? Sistemi kapatın gücü güç kaynağından kesin. İşlemci soğutucusunu biraz gevşetin tekrar hafif sıkın. Tek RAM 1. yani A slotun da takılı olsun. Anakart üzerinde bulunan CMOS pimlerine yıldız tornavidanın ucu ile 10 saniye kısa temas yapın. Açma kapatma düğmesine arka arkaya 6-7 defa arka arkaya basıp statik elektriği boşaltın. Statik elektrik boşaldıktan sonra sistemi açın. Kasanın anakarta bağlanan Power SW ve Reset SW kablosunu kontrol edin bağlantısı da hatalı olabilir. Power SW kablosunun montajını videodan kontrol edin.

Anakart üzerinde bulunan; işaretlediğim 12 numaralı 2 pine tornavidanın ucunu 10 saniye temas ettirin. Önce bir tane RAM'i 1. slota alın. Güç kapalı olsun.

ASUS B850M-K.webp

Hocam konuya bakınca nokta atışı çözmüş olabilirsin gibime geliyor @Ayhan Dönmez
Merhaba, bugün MSI Pro A620M-B anakarttan ASUS Prime B850M-K anakarta geçiş yaptım. Bütün bağlantılar doğru ama sistem açılmıyor. Güç LED'i çok hızlı bir şekilde yanıp sönüyor. CMOS reset yaptım, BIOS flashback yaptım ama işe yaramadı. Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB.
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB 5600 MHz CL36 KF556C36BBE/16
CPU güç kablolarını taktın mı?

Anakart yeni olduğu için RAM'leri okuyamadı diye düşünüyorum, mümkünse tek RAM ile deneyin. Açılana kadar bekleyin. Açıldıktan sonra diğer RAM'ı takın.

Mümkünse ışık yanıp sönerken video atabilir misin? Kaç saniye arayla yanıyor bakalım.
Video.

Anakart yeni olduğu için RAM'leri okuyamadı diye düşünüyorum, mümkünse tek RAM ile deneyin. Açılana kadar bekleyin. Açıldıktan sonra diğer RAM'ı takın.

Deneyip yazacağım hocam.

Yok hocam işey yaramadı gene videodaki gibi ışık yanıp sönmeye devam ediyor.

Sanki boot etmeye çalışıyormuş gibi, 2-3 dk bekleyin derim. Bana ekran kartı şüpheli gibi geldi.

Tekrardan deneyeyim hocam.

Sanki boot etmeye çalışıyormuş gibi, 2-3 dk bekleyin derim. Bana ekran kartı şüpheli gibi geldi.

Yok hocam olmadı ışık hala aynı.

Hocam sizce uzay montaj denemeli miyim?

Son düzenleme: