Merhaba hocalarım,

Geçen hafta cuma günü aldığım anakartım bugün geldi. Montajını yaptım, her şeyi 3 kez kontrol ettim fakat bir türlü çalıştıramadım. Anakartı işlemciye kadar geri söktüm fakat sadece Ethernet ışıkları yanıyor, onun haricinde en ufak bir fan dönmesi bile olmadı.Ayrıca prize takılıyken kendi kendine chipset kısmı yavaş yavaş ısınıyor.

Yapabileceğim bir şey var mı yoksa iade mi etmeliyim?
  • Anakart: MSI PRO Z690A WIFI DDR4
  • GPU: RX 6700XT
  • CPU: 12400F

Son düzenleme:
Montaj da hata olabilir hocam, dikkatlice gözden geçirin, RAM'ler çift ise sadece birini takıp çalıştırın. BIOS güncellemesi istiyor olabilir.

Montaj da hata olabilir hocam, dikkatlice gözden geçirin, RAM'ler çift ise sadece birini takıp çalıştırın. BIOS güncellemesi istiyor olabilir.
Hocam her şeyi tek tek gözden geçirdim ama direkt hiç tetiklemiyor bile.

BIOS sıfırlamayı geliştirdiniz mi?
Forumda hata var sanırım yazdıklarımı sayfaya aktarmıyor.
Hocam ayrıca yazmayı unutmuşum anakart prize takılıyken chipset kendi kendine yavaş yavaş ısınıyor.

Hocam anakartın üstünde ki bütün kabloları sökün. Sadece 8+8 pin ve 24 pin takılı kalsın. Öyle deneyin, çalışmazsa işlemcinin pinleri ve anakartı soketini kontrol edin. Ekstra olarak 8+8 pin ve 24 pin kabloları söküp tekrardan iyice takın.

Hocam anakartın üstünde ki bütün kabloları sökün. Sadece 8+8 pin ve 24 pin takılı kalsın. Öyle deneyin, çalışmazsa işlemcinin pinleri ve anakartı soketini kontrol edin. Ekstra olarak 8+8 pin ve 24 pin kabloları söküp tekrardan iyice takın.
Hocam defalarca denedim olmadı. En ufak bir ışık bile yanmıyor sanırım iade edeceğim.

Eski anakartı takıp tekrar deneyin, sorun yoksa eğer yeni aldığınız anakart kusurlu olabilir. Bu arada hocam işlemci takmadan test eder misiniz?

Eski anakartı takıp tekrar deneyin, sorun yoksa eğer yeni aldığınız anakart kusurlu olabilir. Bu arada hocam işlemci takmadan test eder misiniz?
Hocam eski anakartımı sattım bu yüzden maalesef deneyemem. Ayrıca işlemciyide birkaç defa çıkartıp denedim pinlerdede sorun yok.