techuser

Uzman
Sistem1: 1 TB SSD (dolu, Windows 10)
Sistem2: 256 GB SSD (boş)

İki farklı sistemim var arkadaşlar. Diski formatlamadan taşınabilir miyim? Donanımlar farklı, sorun yaşamamak için ne önerirsiniz? Çok sayıda program, konfigürasyon var ve şu anda temiz bir kurulum yapacak vaktim yok. 1 TB SSD'li sistemime 256 GB SSD'li sistemde sorunsuz bir şekilde devam etmek istiyorum. Bu işin best Practise'i nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi klonlamak mı istiyorsun sadece?

Sizin için ISO'yu bulup nasıl yazacağım diye denedim ,istiyorsan atayım ve anlatayım?

Eki Görüntüle 191210
İlginiz için hepinize teşekkür ederim sevgili arkadaşlar. Ben sadece format atmaktan kaçıyorum :) Elimdeki sistemi kardeşime vereceğim. Ben ise atıl durumdaki sistemi (APU işlemcili mütavazı bir sistem) kullanacağım. Format at, programları kur, konfigürasyonları yap, kişisel dosyaları kopyala-yapıştır derken 3-5 saatimi alacak. Bundan kaçıyorum aslında. Bu arada taşıyacağım toplam dosya boyutu maximum 100-150 GB'dır.

Sistem1: 1 TB SSD (dolu, Windows 10)
Sistem2: 256 GB SSD (boş)

İki farklı sistemim var arkadaşlar. Diski formatlamadan taşınabilir miyim? Donanımlar farklı, sorun yaşamamak için ne önerirsiniz? Çok sayıda program, konfigürasyon var ve şu anda temiz bir kurulum yapacak vaktim yok. 1 TB SSD'li sistemime 256 GB SSD'li sistemde sorunsuz bir şekilde devam etmek istiyorum. Bu işin best Practise'i nedir?

Elinde harici bir HDD var ise Acronis True Image ile sistemin yedeğini o harici HDD'ye al. Sonra elinde 256 GB SSD'ye recovery yaparak aldığın yedeği diske at. Böylelikle 256 GB olan diski test etmiş olursun. 1 TB SSD'ye ve yedek aldığın harici HDD'ye dokunmazsın. Sistem açılıyorsa sürücüleri başarılı kuruyorsa sorun olmayacaktır.