Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hüseyn

Uzman
Yani benim anladığım gibi; ana diskim şu an 500GB Fury SSD. Yeni M.2 SSD aldım DRAM'li. Şimdi M.2 SSD'yi D sürücüsünden C mi geçiş yapıyoruz? Fury SSD de D diskimi oluyor?

Üstteki videodaki gibi mi? Bir de ben şimdi bilgisayara hem format atmak istiyorum hem de M.2 SSD ana disk olarak yapmak istiyorum. Fury 500GB SSD'de bilgisayar donuyor. Format atarken disk değiştirmek oluyor mu bunu yapmadan? İlk format mı atsam daha iyi olur? Sonrasında PC açıldıktan sonra klonlama şeklinde mi ilerlemeliyim? Galiba sonradan M.2 SSD ana disk mi yapmalıyım? Doğru mu sizce?

Çözüm
Bugun videodaki işlemleri yaptım. Yeni SSD ilk başlarda D(veya başka harf), boot seçeneklerinden 1. sıraya alınca C diski oluyor. Ardından eski diski Diskpart ile temizliyorsunuz.

Bunu yaptıktan sonra format atmanın anlamı yok. Format atmadan mevcut ayar, yazılım ve diğer şeyleri hızlıca geçirip, kullanmak için SSD klonlamalısınız.

Format atacaksanız da yeni diski takın, direkt temiz kurulum yapın. Ardından boot seçeneklerinden 1. sıraya alın. Sonra Furry SSD'den yedekleriniz varsa alıp, sıfırlayın. Bitti gitti. Kendinize eziyet etmeyin.
Bugun videodaki işlemleri yaptım. Yeni SSD ilk başlarda D(veya başka harf), boot seçeneklerinden 1. sıraya alınca C diski oluyor. Ardından eski diski Diskpart ile temizliyorsunuz.

Bunu yaptıktan sonra format atmanın anlamı yok. Format atmadan mevcut ayar, yazılım ve diğer şeyleri hızlıca geçirip, kullanmak için SSD klonlamalısınız.

Format atacaksanız da yeni diski takın, direkt temiz kurulum yapın. Ardından boot seçeneklerinden 1. sıraya alın. Sonra Furry SSD'den yedekleriniz varsa alıp, sıfırlayın. Bitti gitti. Kendinize eziyet etmeyin.

Çözüm
Bugün videodaki işlemleri yaptım. Yeni SSD ilk başlarda D(veya başka harf), boot seçeneklerinden 1. sıraya alınca C diski oluyor. Ardından eski diski Diskpart ile temizliyorsunuz.

Teşekkürler Hocam format atmak gereksiz mi yani diyorsunuz? Şimdi format atsam sonra Recep abinin videosundakileri uygulasam olur mu? Bende korsan oyun falan var da format daha iyi olurdu kökden temizlerdi. Bir de format için USB alıp mı format atayım USB'le oluyor ya yoksa direkt USB'siz Recep abinin videosu var ya USB'siz CD siz format sıfırlama diye çok fark var mı hangisi iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kuruluma ihtiyacınız var mı? Önemli olan kısım burası. Varsa format atın. Yoksa rehberdeki gibi SSD klonlaması yapabilirsiniz.

Diskpart üzerinden sıfırlamayı kastediyorsunuz sanırım, evet diski format atmadan önceki ekrandaki gibi sıfırlıyor. Tek farkı manuel şekilde tekrardan devreye alıyorsunuz. 30 saniye sürmez.

İşletim sistemi sıfırlamayı diyorsanız ben önermiyorum çünkü çok uzun sürüyor. Bazen 3-4 saati bulabiliyor. O aralıkta 0'dan temiz kurulum yapılıyor.

Temiz kuruluma ihtiyacınız var mı? Önemli olan kısım burası. Varsa format atın. Yoksa rehberdeki gibi SSD klonlaması yapabilirsiniz.

Diskpart üzerinden sıfırlamayı kast ediyorsunuz sanırım, evet diski format atmadan önceki ekrandaki gibi sıfırlıyor. Tek farkı manuel şekilde tekrardan devreye alıyorsunuz. 30 saniye sürmez.

İşletim sistemi sıfırlamayı diyorsanız ben önermiyorum çünkü çok uzun sürüyor. Bazen 3-4 saati bulabiliyor. O aralıkta 0'dan temiz kurulum yapılıyor.

Var Hocam bence Hangi videoyla format atabilirim bildiğiniz veya denediğiniz varsa link atma şansınız var mı rica etsem.

Elbette var. Recep Ducking Great Baltaş abimiz çekmiş. Harfi sansür için değiştirim.

Windows 11 mi yapayım yoksa Windows 10 Pro'dan devammı yine, bir de PC'yi format attıktan sonra lisansmı ne öyle bir şey var galiba onu istemez değil mi paralımı ne o galiba.