Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
CrystalDiskMark kullanabilirsin.
CrystalDiskMark
About CrystalDiskMark CrystalDiskMark is a simple disk benchmark software. Download Standard Edition Aoi Edition Shizuku Edition System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022 Architecture x86/x64/ARM64 Key Features Important Notice -> FAQ Unit M...
crystalmark.info
dewberry
Üstün
Sadece SATA üzerinden bağlarsan maksimum dğeerleri okuyabilirsin, USB üzerinden bağladığında taktığın soketin ve adaptorun limitlerine takılacaktır. Mesela ben 860 EVO'mu dönüştürücü ile bağlayınca 450 küsür okuma yapabiliyorken SATA'dan bağlayanlar 560 görüyor.Arkadaşlar yeni 2.5 SATA SSD aldım ve bunu laptopa bağlamak için bir de SSD kutusu aldım. Bu SSD'ye nasıl hız testi yapabilirim? Vadettiği değerleri alıyor mu merak ediyorum.
dewberry
Üstün
Oldukça az.
500-550 yazılmış o disk için, minimum 250-300 almanız gerek.
Talent
Uzman
Oldukça az.
500-550 yazılmış o disk için, minimum 250-300 almanız gerek.
SSD kutusunun yorumlarında 40-50 qldigini yazmış herkes. Daha önce bilgisayara başladığımda bu hızları alabiliyordum. Kutuyla alakalı olabilir mi? Ve çok etki eder mi? Ben sadece içerisinde bitmiş 3D modellerimi ve projelerimi depolayacagim. İşimi görür mü yoksa iade mi etmeliyim?
Disk kutusunun hızı oldukça düşükmüş, daha fazla hız istiyorsanız (400-450 Mb/sn) daha iyi bir hdd kutusu almalısınız. Kendi msata ssd'mi kutuya koyup test ettiğimdeki hız aşağıda resimde görünüyor, siz de buna kıyas edip kutunuzu değişmek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.
dewberry
Üstün
Normal bir harddisk veya USB bellek bile daha hızlı kalıyor. Karar sizin ancak beni tatmin etmezdi bu hızlar.SSD kutusunun yorumlarında 40-50 qldigini yazmış herkes. Daha önce bilgisayara başladığımda bu hızları alabiliyordum. Kutuyla alakalı olabilir mi? Ve çok etki eder mi? Ben sadece içerisinde bitmiş 3D modellerimi ve projelerimi depolayacagim. İşimi görür mü yoksa iade mi etmeliyim?
Aşağıda bir tane bağlantı paylaştım. Satın almadan önce satıcıyla iletişime geçip ürünle ilgili soru sorabilirsiniz.
Alfais 4389 2.5 Sata Type C Usb 3.1 Usb 3.0 Şeffaf Harici Ssd Hdd Hard Disk Kutusu
Alfais 4389 2.5 Sata Type C Usb 3.1 Usb 3.0 Şeffaf Harici Ssd Hdd Hard Disk Kutusu