Bana kalırsa normal değil. 2.5 senelik SSD sağlığım;

Eki Görüntüle 85170

6 aylık SSD sağlığım;

Eki Görüntüle 85171

Biraz da üst düzey Samsung SSD olmasının farkıdır büyük ihtimalle.

Sürekli açık tutmanın bir sıkıntısı yok. Kasanın hava akışı aslında sanılanın aksine çok çok önemli. Ben bazen çok tınlamıyor 3-5 saat açık kalıyor. Boşta bir zararı olmaz sıcaklıklar düşük olduğu müddetçe.

Samsung farkı hocam bayağı bir araştırdım da ben Samsung alsaydım keşke neyse ilerleyen zamanlarda yeni SSD alırım.

Bana kalırsa normal değil. 2.5 senelik SSD sağlığım;

Eki Görüntüle 85170

6 aylık SSD sağlığım;

Eki Görüntüle 85171

Biraz da üst düzey Samsung SSD olmasının farkıdır büyük ihtimalle.

Sürekli açık tutmanın bir sıkıntısı yok. Kasanın hava akışı aslında sanılanın aksine çok çok önemli. Ben bazen çok tınlamıyor 3-5 saat açık kalıyor. Boşta bir zararı olmaz sıcaklıklar düşük olduğu müddetçe.

Bana bu SSD'nin şu anki linkini atar mısınız hocam nereden alabilirim?

Arkada oyun açık, tarayıcı açık sıcaklık halen 34 derece;

1727026663661.webp

Benim de eskiden masaüstü bir bilgisayarım vardı. Oyun indirmek için neredeyse 35-40 saat açık kaldı. Yüklendikten sonra kapattım, kapatış o kapatış bir daha da asla açılmadı. O yüzden dedim.

O eski makinelar için yeni nesile pek vurmuyor hatırladığım kadarıyla. Recep abi i9 9000 Serisi veya 10000 olması lazım bir server topluyordu. O videoda eski sistemlerin bu sebeble bozulduğunu söylemişti sanırım.

Samsung farkı hocam bayağı bir araştırdım da ben Samsung alsaydım keşke neyse ilerleyen zamanlarda yeni SSD alırım.

Öyle yapın hocam. Kaliteli bileşenler önemli. Burada sistem toplayan arkadaşlara da aynısını söylüyorum, 4080 Super alıp kasa, PSU, klavye mousesina kadar her şeyi iyi almak gerekiyor.

Ancak belirtmemde fayda var, benim kasam Lian Li Lancool 216. Devasa bir kasa ve önde 160 mm iki adet kocaman fan var içeriye hava alan. Buna ek olarak ekran kartının altına yerleştirmeme olanak sağlayan kasadan dolayı BeQuiet PureWings 120 mm 2 adet fan var. İstese de ısınamıyor bileşenler.