Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Linux'ta DD kullanarak tum verileri 0'a cekebilirsiniz.

Hocam doğrusu ben USB belleğe ve hafıza kartına fotoğraflar attım, hızlı biçimlendirdim. Veri kurtarma yaptım kurtardım. Daha sonra Low Level Format attım. Birçok programla kurtarma denedim hiçbir şekilde programlar dosyaları bulamadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İKisinde de bütün diske 0 yazıyorsunuz zaten hocam.

Diskin tamamına bir şekilde tamamen 0 yazmazsanı o verilere ulaşılabilir bir şekilde, üstüne data koyduğunuza anda o sektörün geçmiş olsun.

Hocam bence bu dediğiniz olay içinde hareketli disk olan yani HDD'ler için geçerli. Çünkü ondaki mekanik kafa gerçekten üzerine yazıyor.

Fakat bu flash disklerde SSD'lerde çip sistemi var. Tam çözemedim açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence bu dediğiniz olay içinde hareketli disk olan yani HDD'ler için geçerli. Çünkü ondaki mekanik kafa gerçekten üzerine yazıyor.

Fakat bu flash disklerde SSD'lerde çip sistemi var. Tam çözemedim açıkçası.
NANDların çalışma mantığı da aynı ki, filesystem kendi kodlamasına ve elinizdeki dosyalara göre gerekli sektörlere elektrik veriyor ve onlara da bizim dememizle "1" yazmış oluyor ki bu sadece elektriği vermesi ve elektirğin içinde kalması demek.

Eğer sıfırlamasını isterseniz bu datanın o da 0 "yazar" ve bunun da sonucunda bütün sektörler elektriksiz kalır. Bi manyetik alan ya da sektörlerde elektrik olduğu için zaten biz oradan veriyi kurtarabiliyoruz. Diskin içindeki beyin nasıl yönettiyse, filesystem nasıl ayırdıysa dosyaları ve ne dosyası yazdıysak ona göre bizim elimize veri geçiyor.