vacbir

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba, diskim "WD SN350 NVMe" (okuma 2400 MB / yazma 1500 MB) Steam'dan bir şeyler indirirken yazma hızları saniyede 1MB kadar düşüyor o yüzden internet hızımı verimli kullanamıyordum. Gidip "970 EVO " satın aldım oraya saniyede 3gbit kadar hızla bir şeyler yazdırabiliyorum o yüzden internetimi tamamen verimli kullanabiliyorum. Fakat şöyle bir durum mevcut testlerde SSD sağlıklı gözüküyor yazma hızlarında vs. bir problem gözükmüyor. Garantiye gönderecektim ama sorunun benimle alakalı olup olmadığını çözebilmiş değilim. Testlerle ilgili sonuçlar ise şöyle.

Testlerin hepsi sırayla yapılmıştır aynı anda başlatılmamıştır. Steam'den indirme bölümü de testlerden sonra ki indirme denemesidir.

2. görseldeki indirme hızı ise geçen hafta aldığım 970 EVO SSD 'ye indirme yaparken ki sıfır kesinti ile yazma ve indirme sonuçları.

Dosya Ekleri

• Çalışma Yüzeyi 1.webp
    Çalışma Yüzeyi 1.webp
    182,9 KB · Görüntüleme: 208
Son düzenleme:
Öncelikle sorununu tam anlayamadım fakat Steam senin internet hızınla orantılı bir şekilde SSD'yi kullanıyor. İnternetin 50 Mbps indirirken gidip 1000 Mbps yazmıyor. Genelde eşit şekilde gidiyorlar. Türkiye sunucuları sıkıntılı bu ara Steam'in. Bu yüzden indirmede dalgalanmalar var ve bu yüzden SSD orada yavaş yazıyor.

Öncelikle sorununu tam anlayamadım fakat Steam senin internet hızınla orantılı bir şekilde SSD'yi kullanıyor. İnternetin 50 Mbps indirirken gidip 1000 Mbps yazmıyor. Genelde eşit şekilde gidiyorlar. Türkiye sunucuları sıkıntılı Steam'in. Bu yüzden indirmede dalgalanmalar var ve bu yüzden SSD orada yavaş yazıyor.

Doğrusunuz onda bir problem yok. Steam benim diske yazma hızımla orantılı internetimin hızını kullanıyor. Aynı oyunu Samsung'un 970 EVO'suna yazdırırken, 0 MB indirmelere hiç düşmüyor çünkü indiği kadarını yazabiliyor. Fakat WD SN350 diskimde yazma hızları 1MB/s kadar düştüğü için indirme yapmıyor Steam, Sorun da burada zaten yaptığım testlerde diskin saniyede 1500 MB yazabildiğini görüyorum.

Hocam bu ara Steam TR sunucuları sıkıntılı. Herkeste düşük indirme hızı veriyor. Bir daha SSD testi yapma şansınız var mı 970 EVO'yla? SSD'de bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Bkz.:
Hocam Steam TR sunucularında sıkıntı olabilir fakat ben derdimi anlatamadım. Aynı oyunu farklı diske kaydederken 1 defa bile 0mb/s'ye düşmüyor. Bu diske kaydederken 0mb/s sürekli olarak. Test sonuçlarında ise bir problem gözükmüyor şöyle daha net anlatabilirim sanırsam.

Dosya Ekleri

• Çalışma Yüzeyi 1.webp
    Çalışma Yüzeyi 1.webp
    182,9 KB · Görüntüleme: 182
@vacbir Demek istediğinizi anladım. Peki Epic Games'ten oyun indirirken de böyle mi? Görseldeki indirme testini ne zaman yaptınız?
Testleri konuyu açmadan hemen önce yaptım. Epic Games için bu testleri yapmak çok mantıklı olmaz sanırsam çünkü Epic Games indirir yazar ama okumaz eşzamanlı olarak. Ama yine de atayım. SN350 Diskine oyun indirirken görsel.

Dosya Ekleri

• resim_2024-01-29_021141909.webp
    resim_2024-01-29_021141909.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 171
Epic Games için bu testleri yapmak çok mantıklı olmaz sanırsam. Çünkü Epic Games indirir, yazar ama okumaz eşzamanlı olarak.
Steam de okuma işlemi yapmıyor diye biliyorum. Epic'te bir sıkıntı gözükmüyor. CrystalDiskMark'taki 5 yazan yeri (süreyi) alabildiğin en uzun süreye alıp test yapabilir misin?