WindowsDelisi1939
Uzman
Kafayı yemek üzereyim. Utanmasa hiç çalışmayacak. Yardım edin nasıl arttırırım?
Hard Disk Sentinel programından SSD'nin sağlığını gösteren bir ekran görüntüsü atar mısınız?
Sağlık düşmüş. Sorun bundan kaynaklıdır. Yapabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Disk çalışmayı durdurana kadar devam edin.
Doğru sağlık en son 95'di. Aslında hız vazgeçilmez değil benim için. Kaç öldüğünde SSD ölür? Yani SSD sağlığı şuan çok mu kötü?Sağlık düşmüş. Bundan kaynaklı olabilir. Yapabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Çok kötü denilemez aslında. SSD'ye göre birkaç yıl daha götürebilir.
Secure Erase nedir? Nasıl yapabilirim? Peki risklimi? Yani kurtarma şansının olduğu gibi tamamen ömrünü tüketme şansıda mı var? Şimdi dediğinizden sonra gidip MF900 SSD araştırması yaptım Google üzerinden. Ve karşıma bir sonuç çıkmadı. Az bilinen ve abudik gubudik bir SSD imiş. Secure Erase riskli değil ise öğrenip kullanmayı deneyeceğim.Kullandığın SSD'nin marka ve modeli nedir? Doluluk oranı nedir? Yüzdesel sağlık doğrudan etkili değil.
MF900 kodunu araştırdım, önüme net bir şey çıkmadı. Firmware versiyonundan yola çıkarak kontrolcüsünün Maxio olduğuna eriştim. Çok beklendik şeyler. Daha önce açtığın konulara da baktım, abuk sabuk bir SSD imiş... Hatta önceki konuna da yazmışım, Secure Erase ile kurtarılma şansı var ama çok yaşamaz bu.
Secure Erase, diskteki verileri geri getirilemeyecek şekilde sıfırlayıp diski fabrika ayarlarına döndürür. Diskte ne var ne yok komple silinecek, bunu bilerek yapmalısın.
Hayır, tamamen ömrünü tüketmez. Disk zaten ''no-name'' diye tabir edebileceğimiz, adı sanı belli olmayan kalitesiz bir disk. Donanımsal olarak da kötü duruyor. Kalitesiz, ucuz kontrolcüyü koymuşlar.Yani kurtarma şansının olduğu gibi tamamen ömrünü tüketme şansı da mı var?
Secure Erase, diskteki verileri geri getirilemeyecek şekilde sıfırlayıp diski fabrika ayarlarına döndürür. Diskte ne var ne yok komple silinecek, bunu bilerek yapmalısın.
Hızların düzeleceğinin de garantisi yok, ihtimal dahilinde tavsiye ediyorum bu işlemi. Disk kaliteden uzak.
Hayır, tamamen ömrünü tüketmez. Disk zaten ''no-name'' diye tabir edebileceğimiz, adı sanı belli olmayan kalitesiz bir disk. Donanımsal olarak da kötü duruyor. Kalitesiz, ucuz kontrolcüyü koymuşlar.
Nasıl yapılır: