SSD'den veri kurtarmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mencolarado
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 854
  • Etiketler Etiketler
    ssd veri
Trimm komutunun ne olduğunu araştır dostum. HDD Sistemi farklı ssd farklı.

O komutun ne olduğundan haberim var. Burada en kötü senaryo ile örnek vermek istedim.

Kesin olmamakla beraber bir "şans" olabileceği açıklanmış, dostum.

Aylık üyelik ama hocam. Sınırsız lisans değil. Dolar bazlı olduğu için böyle fiyatlar.
Ben bunu "lifetime" sanıyordum, özür dilerim benim hatam, oraya dikkat etmemişim.

@Recep Baltaş Abi selamünaleyküm, TRIM komutu çalışan, biçimlendirilmiş ve yahut içindeki veriler silinmiş SSD'den veri kurtarabilir miyiz fikrin nedir?
Veri kurtarma şirketleri TRIM, format vb. işlemlere maruz kalmış NAND cihazdan veri kurtarmanın imkansız olduğunu söylüyor. Burada veri kurtarırsın diyenler neye göre diyor anlamadım.

Veri kurtarma şirketleri TRIM, format vb. işlemlere maruz kalmış NAND cihazdan veri kurtarmanın imkansız olduğunu söylüyor. Burada veri kurtarırsın diyenler neye göre diyor anlamadım.
Buradakiler Sallıyorlar. Kurtarılsa bile örneğin çok hızlı harekete geçilip belki 100 fotodan 1 tanesi oda bozuk yani kurtarılamıyor sanmıyorum adli bilişime giriş kursu almıştım orada hdd ler den bahsetti sadece sektörlerin üzerine yeni data gelince yani ýzerine yazilinca yine kurtarilmiyor.

Son düzenleme:
SSD'de sektörlere yazma işlemi hep en baştan başlıyor. HDD'ler dönen mekanik cihazlar olduğu için başı sonu yok. Zaten o yüzden defrag yapıyorsun işte ki verileri gruplayıp çalıştırınca performans yükselsin. HDD'den kurtarmak mümkün ama SSD'den olmuyor.

En kolay kurtarılan veri fotoğraf. Onu da genelde yarım yamalak kurtarıyor zaten.

TRIM çalışan veya formatlanıp üzerine veri yazılan SSD'lerde kurtarmak normal programlar ile zor. Çok küçük bir ihtimal profesyonel ve tecrübeli birisi kurtarabilir. Onun dışında formatlanıp üzerine veri yazılmamışsa veya TRIM çalışmıyorsa veya silinip o SSD ellenmediyse gibi gibi sebeplerle kurtarma ihtimali var programlarla ama %100 garanti değil. Senin için önemliyse bir veri ya yedek alacaksın ya da yedeğin bir nedenle alamadıysan ve silindiyse bir şekilde profesyonel ve tecrübeli birisine binlerce para vermeni tavsiye ederim. Çünkü programlar ve bazı senaryolarla o verinin gelme ihtimali var ama %100 değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…