The TRIM command organizes data on an SSD and improves its performance. However, due to the nature of TRIM, data recovery efforts are less likely to be successful. Learn how to check if your SSD is TRIM enabled and about TRIM-SSD data recovery efforts.
Answer (1 of 2): TRIM should not affect the recovery of data, however if the drive has been formatted or the files were deleted, then the old data was written over, it’s lost. If the data was never written over, it could be recovered even by some file recovery programs. Your data would have to be...
@Recep Baltaş Abi selamünaleyküm, TRIM komutu çalışan, biçimlendirilmiş ve yahut içindeki veriler silinmiş SSD'den veri kurtarabilir miyiz fikrin nedir?
Veri kurtarma şirketleri TRIM, format vb. işlemlere maruz kalmış NAND cihazdan veri kurtarmanın imkansız olduğunu söylüyor. Burada veri kurtarırsın diyenler neye göre diyor anlamadım.
Veri kurtarma şirketleri TRIM, format vb. işlemlere maruz kalmış NAND cihazdan veri kurtarmanın imkansız olduğunu söylüyor. Burada veri kurtarırsın diyenler neye göre diyor anlamadım.
Buradakiler Sallıyorlar. Kurtarılsa bile örneğin çok hızlı harekete geçilip belki 100 fotodan 1 tanesi oda bozuk yani kurtarılamıyor sanmıyorum adli bilişime giriş kursu almıştım orada hdd ler den bahsetti sadece sektörlerin üzerine yeni data gelince yani ýzerine yazilinca yine kurtarilmiyor.
Buradakiler Sallıyorlar. Kurtarılsa bile örneğin çok hızlı harekete geçilip belki 100 fotodan 1 tanesi oda bozuk yani kurtarılamıyor sanmıyorum adli bilişime giriş kursu almıştım orada hdd ler den bahsetti sadece sektörlerin üzerine yeni data gelince yani ýzerine yazilinca yine kurtarilmiyor.
SSD'de sektörlere yazma işlemi hep en baştan başlıyor. HDD'ler dönen mekanik cihazlar olduğu için başı sonu yok. Zaten o yüzden defrag yapıyorsun işte ki verileri gruplayıp çalıştırınca performans yükselsin. HDD'den kurtarmak mümkün ama SSD'den olmuyor.
En kolay kurtarılan veri fotoğraf. Onu da genelde yarım yamalak kurtarıyor zaten.
TRIM çalışan veya formatlanıp üzerine veri yazılan SSD'lerde kurtarmak normal programlar ile zor. Çok küçük bir ihtimal profesyonel ve tecrübeli birisi kurtarabilir. Onun dışında formatlanıp üzerine veri yazılmamışsa veya TRIM çalışmıyorsa veya silinip o SSD ellenmediyse gibi gibi sebeplerle kurtarma ihtimali var programlarla ama %100 garanti değil. Senin için önemliyse bir veri ya yedek alacaksın ya da yedeğin bir nedenle alamadıysan ve silindiyse bir şekilde profesyonel ve tecrübeli birisine binlerce para vermeni tavsiye ederim. Çünkü programlar ve bazı senaryolarla o verinin gelme ihtimali var ama %100 değil.