Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
BIOS zamanı Windows’un açılışını ifade etmez. BIOS’un POST süreci dediğimiz aygıtları kontrol etme, cihazları ve diskleri tanıma kısmını ifade eder orada yazan değer. Bu değer de normal bir değer.SSD'ye sahip olarak son BIOS zamanimin 7.9 saniye oldugunu fark ettim bu normal bir sayi mi? 16 GB RAM ve 12 nesil bir islemcim var bu sure normal mi?
Normal. Benim NVMe SSD ile 6-7 saniye arası örneğin.
Normal. Benim NVMe SSD ile 6-7 saniye arası örneğin.
Bu kac saniye olunca anormal oluyor?
BIOS zamanı Windows’un açılışını ifade etmez. BIOS’un POST süreci dediğimiz aygıtları kontrol etme, cihazları ve diskleri tanıma kısmını ifade eder orada yazan değer. Bu değer de normal bir değer.SSD'ye sahip olarak son BIOS zamanimin 7.9 saniye oldugunu fark ettim bu normal bir sayi mi? 16 GB RAM ve 12 nesil bir islemcim var bu sure normal mi?
Bu duruma bağlı olarak değişebilir. Örneğin Windows güncellemesi veya driver güncellemesi sonrası bilgisayarı yeniden kapayıp açınca bu süre çok artabilir bu normaldir, 2-3 yeniden başlatma sonrası düzelecektir. SSD'ler için 10-12 saniyelere kadar normal sayılabilir genel olarak. Tabii SSD ve parça kalitesi çok önemli. NVMe veya SATA SSD arasında bile az fark vardır.
Bence normal değil. 15 yıllık Vestel bilgisayarda 0.0 Saniye yazıyor. INTEL Pentium E6600 var.
Galiba bu yöntemle yapmıştım:
Win+R
Çalıştır'a "msconfig" yazıyoruz.
Önyükleme Zaman Aşımı 1 veya 3 yapıyoruz.
Sen de kaç yazıyor zaman aşımı?
Galiba bu yöntemle yapmıştım:
Win+R
Çalıştır'a "msconfig" yazıyoruz.
Önyükleme Zaman Aşımı 1 veya 3 yapıyoruz.
Sen de kaç yazıyor zaman aşımı?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu duruma bağlı olarak değişebilir. Örneğin Windows güncellemesi veya driver güncellemesi sonrası bilgisayarı yeniden kapayıp açınca bu süre çok artabilir bu normaldir, 2-3 yeniden başlatma sonrası düzelecektir. SSD'ler için 10-12 saniyelere kadar normal sayılabilir genel olarak. Tabii SSD ve parça kalitesi çok önemli. NVMe veya SATA olup olmaması da az da olsa değiştirir.
Benim PC de her yeniden başladığımda güncelleme yapıyor zannediyor ve güncellemeler yapiliyor kapatmayın diyor, 1 saat sonra geri açıldığında bu süre artar mı?
Bence normal değil. 15 yıllık Vestel bilgisayarda 0.0 saniye yazıyor. Intel Pentium E6600 var.
Galiba bu yöntemle yapmıştım.
Win+r
Çalıştır'a "MSConfig" yazıyoruz.
Önyükleme zaman aşımı 1 veya 3 yapıyoruz.
Sende kaç yazıyor zaman aşı mı?
30 yazıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim PC de her yeniden başladığımda güncelleme yapıyor zannediyor ve güncellemeler yapiliyor kapatmayın diyor 1 saat sonra geri açıldığında bu süre artar mı?
30 yazıyor.
O değeri düşürebilirsin ama biraz riskli.
Kalsın o zaman.
Yanlış bilgi
MSConfig'in bütün ayarları riskli.
Yeni konular
-
-
-
R7 7435HS & RTX 4050 sistemde Battlefield 6'da kasma sorunları
- cemkaraca
-
-
BIOS güncellemesi sonrası EXPO profili ilk açılıştan sonra boot etmiyor