Hocam, 5 TB'ye kadar Google One gider ama gerisi buluta eziyet olmaz mı?
Lokal olur ama hiç değilse düzgün bir HDD almalı.Fotoğraf, video arşivi için kullanılabilir belki HDD.
Lokal olur ama hiç değilse düzgün bir HDD almalı.Fotoğraf, video arşivi için kullanılabilir belki HDD.
Upload hızınız iyiyse neden olmasın?Hocam, 5 TB'ye kadar Google One gider ama gerisi buluta eziyet olmaz mı?
Lokal olur ama hiç değilse düzgün bir HDD almalı.
Benim kullanım senaryom ise Google One üzerine önemli olan verileri aynalama şeklinde.
30 TB alana gerçekten ihtiyacın var mı? Varsa HDD'den devam edebilirsin, kullanmadığın zaman elektriğini kesersin boşuna ses yapmaz.Hocam, fiyatlardan haberiniz var mı? Upload hızı iyiyse 30 TB alalım diyebilirim. Aylık 9.000 TL verecek misiniz?
Hocam yukarıda yazdığım gibi 30 TB alana 9.000 TL aylık olarak verir misiniz?
30 TB alana ihtiyacım yok. Ama yüksek boyutlara geçince ne olacak? Onu da merak ediyorum.30 TB alana gerçekten ihtiyacın var mı? Varsa HDD'den devam edebilirsin, kullanmadığın zaman elektriğini kesersin boşuna ses yapmaz.
Benim 30 TB depolamaya ihtiyacım yok doğrusu, 2 TB yetiyor.Hocam yukarıda yazdığım gibi 30 TB alana 9.000 TL aylık olarak verir misiniz?
Yüksek boyutlara geçince ne olacak derken ne demek istediğinizi açar mısınız? Ödeme miktarı artıyor depolamanız büyüyor başka bir olayı yok, depolama dışında bir de AI erişiminin kapsamı artıyor.30 TB alana ihtiyacım yok. Ama yüksek boyutlara geçince ne olacak? Onu da merak ediyorum.
Yüksek boyut derken 30 TB yerine lokal daha iyi olmaz mı anlamında sormak istedim.Yüksek boyutlara geçince ne olacak derken ne demek istediğinizi açar mısınız? Ödeme miktarı artıyor depolamanız büyüyor başka bir olayı yok, depolama dışında bir de AI erişiminin kapsamı artıyor.
Boyut biraz bütçenize biraz da ihtiyacınıza bağlı diyebilirim, AI eğitimi konusunda bir yetkinliğim olmasa da bildiğim kadarıyla AI eğitimi için fiziksel depolama ve hatta mümkünse NVMe SSD kullanılmalı. Yedekleme yapacaksanız da 3 farklı depolama tipinde olacak şekilde yedeğin yedeğini almak en iyisidir.Yüksek boyut derken 30 TB yerine lokal daha iyi olmaz mı anlamında sormak istedim.
Biraz üst seviye olacak ama AI eğitimi falan yaparken NAS araya girmez mi? Sürekli işleniyor zaten. Buluttan download/upload sıkıntısı olur diye düşünüyorum.
Ona bakarsak bana telefonun depolaması yetiyor bana aslında.
@B 52 Stratofortress,