Blackjaz
Becerikli
Yaklaşık 7 yıldır Turkcell Superonline Fiber kullanıcısıydım. Son 1,5 - 2 aydır internetimde problemler başladı. Ani ping fırlamaları gözlemliyordum, bazı çevrimiçi oyunlarda bağlantım kopuyordu, VoIP bağlantılarımda kopmalar yaşıyordum vs. Hız testi yaptığımda hız değerlerim iyiydi fakat bazen download veya upload latency değerlerimde yüksek değerler gözlemleyebiliyordum. Ortalama düşük olsa bile çok yüksek ping sıçramaları oluyordu. Cloudflare İstanbul sunucusuna değil de Frankfurt sunucusuna yönlendiriyordu beni. WARP'ı Zero Trust modunda kullanıp ayrılmış tünelleme yaptığımda İstanbul sunucuna bağlanıyor fakat bağlantımda kopmalar yaşıyordum, DNS çözümlemesi 500-600ms oluyordu. Tabi bu durum son 2 ay içerisinde olmaya başladı, öncesinde yoktu. Eğer tamamen VPN ile bağlanırsam sorunum düzeliyordu. Kesinlikle çözüm üretilmedi. Bende Cayma Bedelini kabul ederek kendileri ile yollarımı ayırdım.
Sürekli VoIP görüşmesi yapıyor ve Online Oyunlar oynuyorum. Stabil bir bağlantı ile düşük gecikme önemli. İnternet Servis Sağlayıcımın beni kısıtlamasını, haddinden fazla sansürlemesini istemiyorum. Bu yönden bakacak olursak hangi ISS ile yoluma devam etmem mantıklı olacaktır?
1) Türk Telekom Fiber
2) Kablonet
3) Vodafone ama Türk Telekom fiber altyapısı
4) Milenicom Türk Telekom veya Superonline fiber altyapısı veya Türk Telekom VDSL altyapısı
5) TürkNet ama Türk Telekom VDSL altyapısı
Not: Maalesef bulunduğum bölgede TürkNet'in kendi fiber altyapısı yok ve başka altyapılardan fiber hizmeti de vermiyor.
Ek Not: Tenda TX12 Pro router sahibiyim, pek bir esprisi yok ama fena değil, idare ediyor fakat DSL bağlantı desteklemiyor maalesef.
Sizce en mantıklı tercih hangisi olacaktır?
Sürekli VoIP görüşmesi yapıyor ve Online Oyunlar oynuyorum. Stabil bir bağlantı ile düşük gecikme önemli. İnternet Servis Sağlayıcımın beni kısıtlamasını, haddinden fazla sansürlemesini istemiyorum. Bu yönden bakacak olursak hangi ISS ile yoluma devam etmem mantıklı olacaktır?
1) Türk Telekom Fiber
2) Kablonet
3) Vodafone ama Türk Telekom fiber altyapısı
4) Milenicom Türk Telekom veya Superonline fiber altyapısı veya Türk Telekom VDSL altyapısı
5) TürkNet ama Türk Telekom VDSL altyapısı
Not: Maalesef bulunduğum bölgede TürkNet'in kendi fiber altyapısı yok ve başka altyapılardan fiber hizmeti de vermiyor.
Ek Not: Tenda TX12 Pro router sahibiyim, pek bir esprisi yok ama fena değil, idare ediyor fakat DSL bağlantı desteklemiyor maalesef.
Sizce en mantıklı tercih hangisi olacaktır?