Hocam sorun etmem ki.

Ben RAM kullanımı konusunda hiç acımam neye ihtiyacı varsa alabilir. Sırf 100mb az RAM kullanılsın diye Opera kullanan insan tipi değilim. Alıştığım için Chrome'dan devam ediyorum orası ayrı ancak benim için önemli olan stabil işlemci kullanımı. Fan sesine gelemiyorum rahatsız ediyor beni.
Fedora kullanabilirsiniz benimde eski dağıtımım. Birde Arch kullan diyenlere kanma.

@23783, ortak bir karara varalım. Mint iki cihazım için de düzgün bir işletim sistemi mi? Tüm kriterleri karşılıyor mu? Bir yerden başlamam lazım.

@23783, ortak bir karara varalım. Mint iki sistem içinde düzgün bir işletim sistemi mi? Tüm kriterleri karşılıyor mu? Bir yerden başlamam lazım.

İlk defa Linux kullanıyorsan Mint tavsiye ederim Cinnamon arayüzü benim hoşuma gidiyor. Hem Mint'te NVIDIA driver kurucu var. Yani Windows'taki gibi tek tıkla driver indirebiliyorsun.

Bundan yaklaşık 3 yıl önce, 2. nesil Casper bir laptop üzerinde Windows 10 stabil çalışmadığı için Ubuntu denemiştim. Hoşuma da gitmişti; ancak şu an iki bilgisayarım için stabil bir sürüm arıyorum. Fikri olan arkadaşlara yardımcı olmak için hem sistem özelliklerimi hem de aradığım kriterleri yazayım.

Birinci sistem (ağırlıklı olarak kullanacağım):
  • CPU: i5-3210M
  • RAM: 12 GB 1600 MHz
  • GPU: ATI HD 8570M (Legacy)
  • 240 GB %100 sağlıklı SSD mevcut; ayrıca 500 GB HDD takabilirim
  • Bu bilgisayara UEFI boot yapabiliyorum ama AMD ekran kartı kullanılamıyor

İkinci sistem:
  • CPU: R5 7500F
  • RAM: 32 GB 6000 MHz
  • GPU: GTX 1080
  • Depolama kısmında hiçbir sorun yok, her şeyi takabilirim

Aradığım kriterler:
  • Boot Loader kısmına istediğim bir fotoğrafı koyabilmek
  • Mouse dahil olmak üzere .ico formatları ile simgeleri özelleştirmek
  • Windows benzeri, en azından görev çubuğu ve ayarlar menüsünü sunabilmesi
  • Windows’da çok CMD kullanmıyorum; mümkünse terminale işim düşmesin
  • Stabil bir işlemci kullanımı ve sürücü desteği
  • Ekstra program yüklemeye gerek kalmadan kendi içerisinde Media Player olması
Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.
Bazzite olabilir.

İlk defa Linux kullanıyorsan Mint tavsiye ederim Cinnamon arayüzü benim hoşuma gidiyor. Hem Mint'te NVIDIA driver kurucu var. Yani Windows'taki gibi tek tıkla driver indirebiliyorsun.
Maalesef iki farklı sistemim var. Hem Intel+AMD stabil ve uyumlu olmalı hem de AMD+Nvidia.