İlk defa Linux kullanıyorsan Mint tavsiye ederim Cinnamon arayüzü benim hoşuma gidiyor. Hem Mint'te NVIDIA driver kurucu var. Yani Windows'taki gibi tek tıkla driver indirebiliyorsun.

Mint ekibi Cinnamon yüzünden Mint'in kendisini de yamultmuş. KDE Neon'a laf atan ekip Neon'un gerisine düştü. KDE Neon daha iyi durumda. Eskiden kurucusundan şikayet geliyordu ama çözülmüş durumda.

Ayrıca Fedora'da önermişsiniz, kusura bakmayın ama geliştiriciler GNOME'a daha fazla özen gösteriyor. Plasma hala kullanılabilir değil Fedora'da. Kaldı ki Fedora'dan daha stabil plasma veren bildiğim, bizzat denediğim 2 dağıtım var. Manjaro ve Sparky Linux. Bir de Kubuntu LTS var ama plasma 6 ile gelmediği için kıyaslamaya dahil değil. Manjaro Minimal'de tek Bloat'ın plasma ile braber GNOME'u da yanında getirmesi. Onu da bir zahmet silmeyi öğrenin. Pamac zaten kolaylaştırmış her şeyi.

@Darth AMD, temalanmış işletim sistemi kullanmak aşırı saçma. Kendini Linux'a alıştıracaksan onun kuralları ile yaşamayı öğrenmen gerekir. Bunun için kolaylaştırıcı dağıtımlar kullanabilirsin ancak sana senin eski ortamını hatırlatacak şeylerden kaçınmalısın. Konuda bahsedildiği gibi plasma bu iş için daha uygun, KDE Neon bu durum Fedora'dan dahabiyi durumda bana kalırsa. Tek sorun uygulamasını (Discovery) kendinizin kurması.

Arkadaşlar çatallamalarda, KDE'de falan hatalar olur lakin Gnome ve XFCE aşırı sağlamdır. Ben güveniyorum. Windows 11 ve 10'dan bile güzel. Tek eksiği; geliştiricilerin bu platforma daha az yazılım çıkartması.

@Xiaomao, şuanda Mint kurulu deniyorum. Özelleştirme kısmına geçmedim ama stabil çalışıyor. Uygulamaları ve Windows'da ki karşılıklarını düşünecek şekilde öğrenmem gerekiyor.