Stabilite bakımından MSI vs ASUS

birkanoztrk

Uzman
İyi günler arkadaşlar. İleride indirime girdikçe bir PC toplayacağım fakat kafamdaki soru şu. Dizeceğim zaman takıntılı olduğum için her şeyi aynı markadan almaya çalışacağım. Aklımda olan ise ASUS ROG serisi veya MSI Tomahawk vs. Sizce hangisi yazılım konusunda daha iyidir? ASUS'ta sanırım Armoury Crate var. MSI'da ne var pek bilmiyorum. Kısacası kalite, BIOS, yazılım vs. hangi markanın daha iyidir ve stabildir? Yardımcı olur musunuz?

ASUS ekosistemi beni yıllardır üzmedi, neler neler kullandım.

Ancak MSI hiç kullanmadığım için "kötüdür, iyidir." diyemeyeceğim.

MSI Afterburner gibi programlar var ancak bütün sistemlerde çalışıyor o. Ben ASUS derim bu soruya.

ASUS ekosistemi beni yıllardır üzmedi, neler neler kullandım.

Ancak MSI hiç kullanmadığım için "kötüdür, iyidir." diyemeyeceğim.

ASUS'ta şöyle bir sorun yaşamıştım hocam: Scope 2 96, ROG Azoth vs. kullanmıştım ve ne zaman kablosuzda kullansam uygulamanın bu ürünleri görmemesi, inatla güncelleme yapmaması tarzında sorunlar yaşamıştım. Ama 1-2 yıl önce vardı bu sorunlar, belki şimdi düzelmiştir. O ürünleri sattığım için bir fikrim yok.

Ben 2 markayı da kullandım. Eski sistemim DDR4 tarafından ASUS amiral gemisinden oluşuyordu. ASUS güzel marka ROG serisi de çok iyi ama MSI anakart ekran kartında daha başarılı. BIOS üzerinden sık sık güncelleme alması, maillere hafta içi 1 saatten kısa sürede dönmeleri gayet başarılı.

ROG bir seri iken Tomahawk model ismidir.
  • MSI PRO - ASUS Prime
  • MSI MPG/MAG - ASUS TUF
  • MSI MAG/MEG - ASUS ROG
Yazılım konusuna değinirsek Armoury Crate de çöp, MSI Center da çöp. Hatta ilave yapayım, Gigabyte Control Center & Gigabyte RGB Fusion 2.0 da çöp.

BIOS olarak ikisini de kullandım, MSI daha basit arayüze sahip.

Stabilite konusuna bir şey diyemem çünkü ASUS'un pazar payı MSI'dan daha yüksek olduğu için internette gezinirken ASUS ürünlerinde MSI'a kıyasla daha çok sorun yaşandığını görebilirsin fakat bunun sebebi dediğim gibi, pazar payının fazla olmasından ötürü. Her iki markanın da kötü ürünleri olduğu gibi iyi ürünleri de var.

Yıllardır ASUS kullanıyorum. Eşime, dostuma, akrabama da ASUS aldırdım. Hepimiz memnunuz. Ama bu durum MSI markasını kötü marka gibi lanse etmesin. MSI alıp gayet memnun olan arkadaşlarım var. O yüzden bence hangisi daha ucuzsa o tercih edilmeli.

MSI'ın AM5 için Tomahawk serisinden uzak durun. Daha doğrusu B850 ve X870 serisinden uzak durun. B850 Tomahawk ciddi kronik sorunlu. X870 de ak kaşık değil.

Ayrıca veri yolu paylaşımlarını üreticinin sayfasından kontrol edin.

Kullanacağınız sisteme göre anakart seçin.

Stabilite ve yazılım olarak ASUS biraz daha iyi.

Ha şahsen ben üst seviyede MSI tercih ettim.
MPG X870E Carbon aldım. Soğutma performansı ve özellikle veri yolu paylaşımları rakibi diyebileceğimiz ROG X870E-E'den daha iyi.

Yıllardır ASUS kullandım. Hala kullanıyorum. Genel olarak memnunum. MSI da kötü değil ama ASUS'a alıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…