Köle gibi çalıştırıp parasını vermeyenler var, hafta sonları bile çalıştırıyorlar üstüne devletin verdiği parayla kalıyorsun sadece.

Nasıl parasını vermiyorlar? Benim kuzenim şu an stajyer ve devlet yatırıyor parasını, mesailer patrona ait. Yanlışım varsa düzeltin ama herkese aynı diye biliyorum.

İlk olarak, dediklerinize bakarsak siz gayet de staj yeri bulmuşsunuz; sadece staj yerini beğenmediğiniz için ortada kalmışsınız. Ne düşünüyordunuz staj olarak, izlemek mi? Benim kuzenim elektrik bölümünde staj yaptı ve inşaattan inşaata koştu. Bu ülkenin sorunları bir köşeye, kendi kuşağımın tembelliği gerçekten göz ardı edilemez. Bende de vardır ama işim konusunda bu kadar yapmam. Ben de lisede staj yaptım; oradan oraya sipariş götürdüm, eczaneydi. Her işin ayrı bir zorluğu var. İsteyen istediği gibi beni linçleyebilir, sorun yok. Benim fikrim bu şekilde.
Açıkçası İstanbul Avrupa-Anadolu gezecek ve bunu her gün yapıp üstüne yazda bedava çalıştırılacak değilim, elbette bunu siz yapabilirsiniz bir şey diyemem fakat zamanımı bu kadar değersiz görmüyorum.

Nasıl parasını vermiyorlar? Benim kuzenim şu an stajyer ve devlet yatırıyor parasını, mesailer patrona ait.

Her il veya ilçede işleyiş aynı mı bilmiyorum, iş yeri istemezse vermez konuşup devlet desteği istediğinizi söylerseniz 3'te 1'ini devlet yatırır demişlerdi.

Kendi kuşağımın tembelliği gerçekten göz ardı edilemez.
En çok katıldığım nokta da bu, staj için gelen çoğu lise stajyeri elindeki telefondan kopmak istemiyor, sürekli mesajlaşmak Reels izlemek istiyor. İş verince yapması sorun değil, sorun o işi kendisinin yapmak istemesi yoksa biz söyledikten sonra pek bir anlamı kalmıyor. İşi bitirip eline telefonu almak her zaman daha güzel geliyor çünkü. Bir şeyleri öğrenme hevesleri yok çünkü kolay para kazanmayı istiyorlar.

Her il veya ilçede işleyiş aynı mı bilmiyorum, iş yeri istemezse vermez konuşup devlet desteği istediğinizi söylerseniz 3'te 1'ini devlet yatırır demişlerdi.
Mesai diye bir şey aslında zaten yasak kaldı ki yasak olmasını geçtim mesai dediğimiz şey gönüllülük esaslı bir şey, ama devlet yolladığı stajyerin maaşının bir kısmını işverene zaten veriyor diye biliyorum ben. Kuralsız bir şekilde mesai yaptırıyorsa ücretini de bir zahmet versin işveren.

aizen.gif
Eger ki bulamayan kisi belirli sayiyi gecerse sinif aciliyormus