Cheriel

Uzman
Daha önceden asansör firmasında çalışıyordum, sürekli arabayla geziyordum ve asansör bakımı yapıyordum ama hoca riskli diye kabul etmedi. Şimdi ise 70 km uzakta pano işine gidiyorum ve sürekli ağır kaldırtıyorlar, yorgunluktan adım atamıyorum. Ailem ise "Sık dişini, toplam 80 gün gideceksin." diyor, ben ise hiç gitmek istemiyorum. Panoların gövdelerini taşıtıyorlar ve ayak işi yaptırıyorlar. Okuldaki müdür yardımcısına söyledim, o da "Amelilik yaptığınız işe gitmeyin, stajyersiniz, ağır kaldırmayın." dedi. Bir de YKS'ye hazırlandığım için stresten verimli çalışamıyorum. Panoların kapakları çok ağır, en fazla 2 tane kaldırabiliyorum, o da zorlayarak. Yani taşımasam "Çık git." diyecekler. Keşke yazmasaydım meslek lisesini, stajı böyle bir şey zannetmiyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Staj böyle bir şey değil zaten. Okuldaki koordinatör hocanla konuş. Durumu anlat. Gerekirse sözleşmeni fes edip başka bir işletme bulursun.

Staj böyle bir şey değil zaten.
Sirkte yaşıyorsan tam olarak böyle. Şimdi ne yazsam ''vatana ihanet'' suçundan yarın kapıya dayanacakları için yazmıyorum, siz anlayın 🙏

Konuya gelirsek de kendini ezdirme, bugün olmazsa yarın olur. Ayrıl gitsin, 80 gün daha şu hakaret edemediklerimin kölesi olma.

Sirkte yaşıyorsan tam olarak böyle. Şimdi ne yazsam "vatana ihanet" suçundan yarın kapıya dayanacakları için yazmıyorum, siz anlayın 🙏

Konuya gelirsek de kendini ezdirme, bugün olmazsa yarın olur. Ayrıl gitsin, 80 gün daha şu hakaret edemediklerimin kölesi olma.

Gitmek istemiyorum ama ailem başka nereyi bulacağız diyorlar.

Gitmek istemiyorum ama ailem başka nereyi bulacağız diyorlar.
kariyer.net, linkedin.com, yenibiris.com tarzı sitelerden "zorunlu lise stajı" gibi başlıklı ilanlara göz atın. Bu yerlere başvurun, olumlu cevap alırsanız da halihazırdaki sözleşmenizi fes edip, yeni işletmeyle anlaşabilirsiniz.

Bir de okulunuzun aslında işletme bulma zorunluluğu var. Yani sizi açıkta bırakmaya hakları yok bir işletmeye yerleştirmek zorunda. Bu bir özel kurum olabilir, devlet kurumu olabilir.

kariyer.net, linkedin.com, yenibiris.com tarzı sitelerden "zorunlu lise stajı" gibi başlıklı ilanlara göz atın. Bu yerlere başvurun, olumlu cevap alırsanız da halihazırdaki sözleşmenizi fes edip, yeni işletmeyle anlaşabilirsiniz.

Bir de okulunuzun aslında işletme bulma zorunluluğu var. Yani sizi açıkta bırakmaya hakları yok bir işletmeye yerleştirmek zorunda. Bu bir özel kurum olabilir, devlet kurumu olabilir.

Okul bulamazsak bir yere yönlendiriyor Ankara'dayim ostim e yönlendiriyorlar hep babamda oraya gidemezsin sen diyor. Buranin servisi var.

Staj yerimi değiştirdim kendi mahallemde bir yer sabah 9.30 da aciliyormus ama cumartesi çalışma şartı var dedi adam saat 7 de uyanıp 9'a kadar test çözeceğim sonra staja gideceğim.

Son düzenleme: