Lykia

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba, lise 12. sinif mekatronik öğrencisiyim. Yaklaşık 3 hafta önce staj yeri beni kovdu ve yer hala bulamıyorum. Hoca müsaade etmişti, şimdi yer söyledi. Gittim konuştum almadılar, ne yapacağım? Devamsızlık gitmiyorlar. e-Okul'dan baktım ne yapmamız lazım? Yer bulamiyorum bir türlü.

Arayacaksınız hocam, bunun başka yolu yok. Gideceksiniz her yere tek tek soracaksınız. Mutlaka kabul eden bir yer çıkar. Bu arada diğer yerden neden kovdular?

Arayacaksınız hocam, bunun başka yolu yok. Gideceksiniz her yere tek tek soracaksınız. Mutlaka kabul eden bir yer çıkar. Bu arada diğer yerden neden kovdular?
Hocam 2.haftadan profesyonel gibi çalışmadığım için ve çok laf yapıyorlardı sırf onları hocayla konuştuğum için felan.

Staj yapacağınız yerlere kapı kapı dolaşacaksınız.

Bilgisayar teknik servisleri var onlar alır mı acaba hocam?

Hocam 2.haftadan profesyonel gibi çalışmadığım için ve çok laf yapıyorlardı sırf onları hocayla konuştuğum için felan.

Bilgisayar teknik servisleri var onlar alır mı acaba hocam?
Açıkçası geçerli bir sebep olmadan atmışlar. Hocam gördüğünüz her yere sorun, maaş istemediğinizi söyleyin. Bir süre staj maaşı dışında maaş almadan çalışırsınız, sonrasında belki başka bir yer bulup maaşlı çalışırsınız. Şu anda ilk önceliğiniz staj yeri bulmak olsun, maaş, çalışma şartı falan çok takılmayın. Dediğim gibi önünüze gelen her yere sormaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Açıkçası geçerli bir sebep olmadan atmışlar. Hocam gördüğünüz her yere sorun, maaş istemediğinizi söyleyin. Bir süre staj maaşı dışında maaş almadan çalışırsınız, sonrasında belki başka bir yer bulup maaşlı çalışırsınız. Şu anda ilk önceliğiniz staj yeri bulmak olsun, maaş, çalışma şartı falan çok takılmayın. Dediğim gibi önünüze gelen her yere sormaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Maaş vermese de olur belki naylon olur ama fark etmiyor çok bakalım dolasicam yarın dükkan falan.

İBB'de staj yapmıştım. İkametinizi bilmiyorum ama daha rahat bir yer bulamazsın emin ol. İnternetten belediye stajlarını araştırabilirsin.