Staj yeri bulamıyorum, bulamazsam ne olacak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan everest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Köle gibi çalıştırıp parasını vermeyenler var, hafta sonları bile çalıştırıyorlar üstüne devletin verdiği parayla kalıyorsun sadece.

Nasıl parasını vermiyorlar? Benim kuzenim şu an stajyer ve devlet yatırıyor parasını, mesailer patrona ait. Yanlışım varsa düzeltin ama herkese aynı diye biliyorum.

Açıkçası İstanbul Avrupa-Anadolu gezecek ve bunu her gün yapıp üstüne yazda bedava çalıştırılacak değilim, elbette bunu siz yapabilirsiniz bir şey diyemem fakat zamanımı bu kadar değersiz görmüyorum.

Nasıl parasını vermiyorlar? Benim kuzenim şu an stajyer ve devlet yatırıyor parasını, mesailer patrona ait.

Her il veya ilçede işleyiş aynı mı bilmiyorum, iş yeri istemezse vermez konuşup devlet desteği istediğinizi söylerseniz 3'te 1'ini devlet yatırır demişlerdi.

Kendi kuşağımın tembelliği gerçekten göz ardı edilemez.
En çok katıldığım nokta da bu, staj için gelen çoğu lise stajyeri elindeki telefondan kopmak istemiyor, sürekli mesajlaşmak Reels izlemek istiyor. İş verince yapması sorun değil, sorun o işi kendisinin yapmak istemesi yoksa biz söyledikten sonra pek bir anlamı kalmıyor. İşi bitirip eline telefonu almak her zaman daha güzel geliyor çünkü. Bir şeyleri öğrenme hevesleri yok çünkü kolay para kazanmayı istiyorlar.

Her il veya ilçede işleyiş aynı mı bilmiyorum, iş yeri istemezse vermez konuşup devlet desteği istediğinizi söylerseniz 3'te 1'ini devlet yatırır demişlerdi.
Mesai diye bir şey aslında zaten yasak kaldı ki yasak olmasını geçtim mesai dediğimiz şey gönüllülük esaslı bir şey, ama devlet yolladığı stajyerin maaşının bir kısmını işverene zaten veriyor diye biliyorum ben. Kuralsız bir şekilde mesai yaptırıyorsa ücretini de bir zahmet versin işveren.

gidip sorduğum yerler de stajyer değil de köle arıyorlar.

Stajyerlere zaten o gözle bakıyorlar. Onlara düşük ücret verildiği için işverenler de kullanabildiği kadar kullanmaya çalışıyor. İsterseniz 200 yere sorun, pek farklı bir sonuç almayacaksınız.

Eger ki bulamayan kisi belirli sayiyi gecerse sinif aciliyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…