Staja gitmek istemiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cheriel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 645

Cheriel

Uzman
12. sınıfım. Bu yaz YKS'nin önemini anladım. Sıfır olduğum için çalışmaya başladım ama bu staj araya girdi mi düzgün çalışamıyorum. Eve gelip dinleneyim mi, ders mi çalışayım, okula mı gideyim? Ailem 3 şeyi bir arada yapmamı istiyor. Bu zamana kadar hep oku oku dediler, ben önemini bilmediğim için salladım hep. Şimdi de bana meslek yap diyorlar, ben okumak istiyorum. Bu yaşta elimin yağın kirin içinde olmasını istemiyorum. Açığa aldırın diyorum, açığa geçersen derslerden kalırsın, sürünürsün diyorlar, bir meslek yap bir oku diyorlar. Anlamadım ki ne istiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Boş ver 1 senen kalmış diplomanı al elinde mesleğin olsun.

Boş ver 1 senen kalmış diplomanı al elinde mesleğin olsun.

Bana diyorlar ki bu sene çalış güzel sıralama gelmezse bir sene daha çalışırsın ertesi gün meslek yap hiçbir yerde usta yok diyorlar. Diğer gün okuyacaksın oturduğun yerden para kazanacaksın diyorlar. Sürekli fikir değiştiriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Staja git. @19998'nin dediği gibi elinde mesleğin ve diploman olsun.

Sen kendini 5 veya 10 yıl sonra nerede görmek istiyorsun, bence buna göre tercihini yaparak aksiyon al, bunu yaparken mevcut koşulları göz önünde bulundur. Diploma bazı işler için sadece bir ehliyetten ibaret. Bazı işler için diplomaya gerek yok. Bunu mutlaka aklında bulundur.

Dostum ben sabahın köründe takım elbise+kundura giymek zorunda kaldım. O kadar sıkıyor ki beni. En azından sen rahat olabileceksin (sanırım).

Diplomanı aldıktan sonra üniversite muhabetlerine kafa yorarsın staja odaklan.

Dostum bende bir meslek liseli mezunu olarak sana şunu hatırlatmak isterim. Eğer staja gitmez isen mezun olamazsın ve sınava çalışmanın da bir anlamı kalmaz. Yani evet 2 3 işi aynı anda yapa biliyor olman lazım. Mezun olamaz isen sınava giremezsin isyan edeceğin bir durum değil ve tercih değil zorunlu bir durum. Sen üniversite de okusan staj yapacaksın bu yüzden alışmanda fayda var. Bir de iyi bir yerde staj yaparsan CV ne eklersin ileride deneyim olarak işine yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…