OnePC

Uzman
Dershaneye gidiyorum ve şehrin en iyisi sayılabilecek dershane. Sabah 9'dan 12'ye kadar 4 saat sınıf derslerimiz oluyor haftanın 5 günü.

O yüzden mi vaktim gidiyor bilmiyorum. Dersler başlamadan, sadece kütüphaneyi kullanırken 60-65 net yapıyordum, 70'e çıkarım derken 50'lere düştü, sonra 40'lara düştü şimdi 30'lara kadar düştü.

Sinirim o kadar bozuk ki. Kütüphanede çalışırken YouTube üzerinden gidiyordum, şimdi de YouTube'dan çalışıyorum ama 1 haftada biten konu 3 haftada ancak bitiyor. İstediğim hızda bitmiyor konular.

Dershaneden ayrılmalı mıyım? @Testo Unit

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme kalitesi desem 65'den 30'a düşmenin hiçbir açıklaması yok. Bunun dershane ile açıklanacak bir şeyi olduğunu düşünmüyorum. Acaba yaptığınız denemeler "bölüm denemeleri" yani TYT denemesi olmayabilir mi? Hani daha ileri konular havuza eklendiği zaman başarınız düşüyor olabilir mi?

Deneme kalitesi desem 65'den 30'a düşmenin hiçbir açıklaması yok. Bunun dershane ile açıklanacak bir şeyi olduğunu düşünmüyorum. Acaba yaptığınız denemeler "bölüm denemeleri" yani TYT denemesi olmayabilir mi? Hani daha ileri konular havuza eklendiği zaman başarınız düşüyor olabilir mi?
Hocam dershanelerin denemesi. Herkes giriyor o denemelere. Final yayınlarının. Finale Doğruda bile 50 net yaptım tüm gördüğüm konular olduğu halde. Düşünün yani o kadar düştüm.

Ben sorunun Dershane'den olduğunu düşünmüyorum.

Hani oturup her şeyi yanlış anlatsalar anca o netlere düşersin dostum, bence sen çalışma programını değiştirmelisin. Dershaneye uyum sağlayarak boşluklarını daha verimli geçireceğin bir programa başlama vaktin geldi. Ayrıca bu durumu Dershane ile de konuşursan sana yeni bir şeyler ayarlamayı veya sorununun ne olduğunu çözmeye yardım edeceklerini düşünüyorum.

Dershaneye gidiyorum ve şehrin en iyisi sayılabilecek dershane. Sabah 9'dan 12'ye kadar 4 saat sınıf derslerimiz oluyor haftanın 5 günü.

O yüzden mi vaktim gidiyor bilmiyorum. Dersler başlamadan, sadece kütüphaneyi kullanırken 60-65 net yapıyordum, 70'e çıkarım derken 50'lere düştü, sonra 40'lara düştü şimdi 30'lara kadar düştü.

Sinirim o kadar bozuk ki. Kütüphanede çalışırken YouTube üzerinden gidiyordum, şimdi de YouTube'dan çalışıyorum ama 1 haftada biten konu 3 haftada ancak bitiyor. İstediğim hızda bitmiyor konular.

Dershaneden ayrılmalı mıyım? @Testo Unit

65'ten 30'a düşmek dershane yüzünden olacak iş değil. Haftanın 5 günü 4 saat aman aman bir ders saatide değil. Takip ve tekrar açısından tam ideal saat. Sabah 7'de kalkıp gece 11'de yattığını düşünürsek 16 saatin var. Bunun 4'ü gidiyor 12 saat kalıyor. 5 saat yemek gidiş geliş mola desek gene saf 7 saat çalışabilirsin hafta içi. Hafta sonu zaten sana kalmış tamamen. Başka bir şey var onu bul.

Ne kadar uzun süredir ne kadar yoğun tempoyla çalışıyorsun bilmiyorum ama tükenmişlik yaşıyorsun gibi. Kendini hırpalamak yerine psikolojik destek almanı öneririm, ben olsam öyle yapardım. Çekinilecek veya ayıplanacak bir şey olmadığını belirteyim bu arada psikolojik desteğin.

Ben sorunun Dershane'den olduğunu düşünmüyorum.

Hani oturup her şeyi yanlış anlatsalar anca o netlere düşersin dostum, bence sen çalışma programını değiştirmelisin. Dershaneye uyum sağlayarak boşluklarını daha verimli geçireceğin bir programa başlama vaktin geldi. Ayrıca bu durumu dershane ile de konuşursan sana yeni bir şeyler ayarlamayı veya sorununun ne olduğunu çözmeye yardım edeceklerini düşünüyorum.

Bu seneki rehberlik hocası tam tersini yapıyor. Her hafta sadece kızma ve azarlama. Demiyor bu çocuk neden 65'ten 30'lara düştü. Nasıl düzelteceğimizi her hafta söylüyormuşta bir kulağımdan girip diğer kulağımdan çıkıyormuş. Hiç konusunu bile açmadık. Sorumluluk almamak için üstünden atmaya çalışıyor. Zararından başka bir şey görmüyorum.

Bulamıyorum hocam gerçekten bulamıyorum.

Ne kadar uzun süredir ne kadar yoğun tempoyla çalışıyorsun bilmiyorum ama tükenmişlik yaşıyorsun gibi. Kendini hırpalamak yerine psikolojik destek almanı öneririm, ben olsam öyle yapardım. Çekinilecek veya ayıplanacak bir şey olmadığını belirteyim bu arada psikolojik desteğin.

Evet biraz tükenmişlik ve yorgunluk var ama daha yolun başındayım. Bunun bu kadar erken olacağını sanmıyorum.

Kan değerlerine baktır. Boş zamanlarında durumu bir gözden geçir. Neden düştü diye. Bildiğin konuyu mu yablış yaouyorsun boş mu bırakıyorsun yoksa konu eksiğin mi var.
Bildiğim konuları yanlış yapıyorum ve işin en kötüsü sınavdan sonra tekrar çözerken o yanlış yaptığım soruların %98’ini doğru yapıyorum sonradan.