aldaci26

Uzman
SATA SSD'ler gereksiz pahalı olduğu için (aslında ilk hedefim birkaç tane HDD alıp RAID kurmaktı ama HDD'ler de aşırı pahalı) yalnızca depolama için M.2 SSD almam istiyorum ama anakartımda bir M.2 girişi var ve dolu. Ekran kartımı da dik kullandığım için PCI-e slotunu kullanamıyorum. SATA to M.2 ile yeterli hız alır mıyım, mantıklı mı? Yoksa paramı boş yere mi harcamış olurum?
Ya da kesenin ağzını açıp anakartımı mı değiştirsem?

Veyahutta dik ekran kartının altına sığacak bir flex kablo yada düşük profil pcie m2 adaptörü bulabilir miyim ki.

Kioxia exceria pro düşünüyorum, d
SATA to M.2 dediğin şey SATA-SATA oluyor. En son baktığımda NVMe diskini SATA olarak kullanmanı sağlayan bir adaptör yoktu.

isk olarak.

SATA SSD'ler gereksiz pahalı olduğu için (aslında ilk hedefim birkaç tane HDD alıp RAID kurmaktı ama HDD'ler de aşırı pahalı) yalnızca depolama için M.2 SSD almam istiyorum ama anakartımda bir M.2 girişi var ve dolu. Ekran kartımı da dik kullandığım için PCI-e slotunu kullanamıyorum. SATA to M.2 ile yeterli hız alır mıyım, mantıklı mı? Yoksa paramı boş yere mi harcamış olurum?
Ya da kesenin ağzını açıp anakartımı mı değiştirsem?

Veyahut dik ekran kartının altına sığacak bir Flex kablo ya da düşük profil PCI-e M.2 adaptörü bulabilir miyim ki.

Boşta PCI-e slotu varsa dönüştürücü ile orayı kullanın, SATA bağlantısı ile NVMe SSD kullanmak dünyanın en anlamsız şeyi.

SATA üzerinden NWMe desteklemesi tuhaf olurdu sanırım.

Bu kadar pahalı SSD alıp 500/525MB hızlarında kullanmak alacağınız SSD'ye küfür olur gibi.
Doğru diyorsunuz vallahi. Biraz daha düşünüp alternatif bir yol bulmam gerekli.

Şöyle bir şey sığıyorsa kullanabilirsin:

NVMe destekli olmasına dikkat et. Attığımın resimlerinde NVMe uyumlu yazıyor mesela.
Bu boyutlarda bir şey sığabilir gibi gözüküyor.