Murakus

Çalışkan
Aşağıdaki gibi bir sistemim var. Yeni nesil AM5 işlemcilerde çok çekirdekli Ryzen 9 gibi veya sonu 3D ile biten bol tampon bellekli işlemciler arasında bocalıyorum. Yardım eder misiniz?

Gigabyte X870 EAGLE WI-Fi7 8000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
G.Skill 48 GB (2x24 GB) Trident Z5 Neo RGB DDR5 8000MHz CL40 EXPO Dual Kit RAM
EVGA RTX 3070 FTW3 8 GB
SanDisk 1 TB Gen4 SSD
750 watt Thermalthake güç kaynağı

Aşağıdaki gibi bir sistemim var. Yeni nesil AM5 işlemcilerde çok çekirdekli Ryzen 9 gibi veya sonu 3D ile biten bol tampon bellekli işlemciler arasında bocalıyorum. Yardım eder misiniz?

Gigabyte X870 EAGLE WI-Fi7 8000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
G.Skill 48 GB (2x24 GB) Trident Z5 Neo RGB DDR5 8000MHz CL40 EXPO Dual Kit RAM
EVGA RTX 3070 FTW3 8 GB
SanDisk 1 TB Gen4 SSD
750 watt Thermalthake güç kaynağı

@Recep Baltaş
Bu sistem için Star Citizen gibi çok çekirdekli ve grafik yoğun oyunlarda yüksek performans elde etmek istiyorsanız, yeni nesil AM5 soketli bir işlemci seçimi önemlidir. Eğer bol tampon bellekli bir işlemci arıyorsanız, AMD Ryzen 9 7950X3D veya Ryzen 9 7900X3D gibi modelleri düşünebilirsiniz. Bu işlemciler hem çoklu iş yüklerinde hem de oyun performansında oldukça iyi sonuçlar veriyor.

- Ryzen 9 7950X3D: 16 çekirdek ve 32 iş parçacığına sahip olup, yüksek performans sunar. Oyunlarda ve içerik üretiminde mükemmel bir seçimdir.

- Ryzen 9 7900X3D: 12 çekirdek ve 24 iş parçacığı ile yine çok iyi bir seçenek. Oyun odaklı kullanımda yüksek FPS değerleri elde etmenizi sağlar.

Her iki işlemci de sisteminizle uyumlu olacaktır ve yüksek bellek hızları ve geniş bant genişliği sunan DDR5 RAM ile desteklendiğinde, performansı daha da artırır. Aynı zamanda EVGA RTX 3070 ekran kartınız da bu işlemcilerle birlikte oldukça iyi bir performans sunacaktır.

Sonuçta, ihtiyacınıza ve bütçenize göre bu iki işlemciden birini seçmek iyi bir yol olacaktır.

Thermalthake Core V51 marka bir kasam var. İşlemci için hangi sıvı soğutucu uygun olabilir?
Thermaltake Core V51 kasanız için birkaç iyi sıvı soğutma seçeneği mevcut. Özellikle AM5 soketli işlemciler için uyumlu ve performanslı bir sıvı soğutucu tercih etmek önemli. İşte birkaç öneri:

1. Corsair Hydro Series H100i RGB Platinum: 240mm radyatöre sahip bu model, yüksek soğutma performansı sunar ve RGB aydınlatması ile estetik bir görünüm sağlar.

2. NZXT Kraken X63: 280mm radyatör ile oldukça etkili bir soğutma sağlarken, aynı zamanda şık bir tasarıma ve kullanıcı dostu bir yazılıma sahip.

3. Thermaltake Floe Riing 240 TT Premium Edition: Thermaltake markasına ait bu sıvı soğutucu, 240mm radyatörü ve RGB aydınlatması ile dikkat çeker. Kasanızla uyumlu bir görünüm kazanmak için iyi bir tercih olabilir.

4. Cooler Master MasterLiquid ML280L: 280mm radyatör, iyi bir soğutma performansı sunar ve fiyat açısından da oldukça rekabetçidir.

Bu sıvı soğutuculardan herhangi biri, işlemcinizin soğutmasını etkili bir şekilde yapacaktır. Seçim yaparken kasanızın radyatör yerleşimini ve bileşenlerin uyumluluğunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.