Makaleler
6
Yer
İstanbul
STAR WARS Jedi: Fallen Order inceleme

1703934466141.webp

STAR WARS Jedi: Fallen Order
: Üçüncü ve dördüncü filmler arasında geçen bu hikayede Cameron Monaghan'ın oynadığı Cal Kestis adlı jedi olma yolundayken olamamış karakteri oynuyoruz. Oyun Order 66 olayından sonrasında ortalıkta görünmemek için hurdacı olup yaşamını sürdüren Cal Güç kullanması ardından İmparatorluk tarafından hedef haline gelmesini ve bu olay sırasında tanıştığı kişilerle yeni bir göreve atılmasını ele alıyor. Oyunda ana düşman olarak Ninth Sister ve Second Sister bulunuyor. Bu ana düşmanların amacı Jedi'ları bulup onları avlamak. Ayrıca Cal adlı karakterin gelişimini Güç ile olan bağının ilerleyişini bölüm bölüm sizlere gösteriyor. Bölgesel bir şekilde geri dönüş yapıp ulaşamadığınız şeylere ulaşabileceğiniz bir açık dünyası olmasıyla birlikte Lineer bir hikaye anlatımına sahip. Uzun zamandır Star Wars evrenine yönelik çıkmış en kaliteli yapımlardan biri diyebilirim.

Oynanış Tarzı: Oynanış tarzı olarak Souls tarzı diyebiliriz. Souls oyunlarındaki gibi oyunda dinlenebileceğiniz ve seviyenizi yükseltip yetenek ağacından yeni yetenekler elde edebileceğiniz yerler bulunmaktadır ve bu yerlerde her oturduğunuzda düşmanlar tekrar oluşmaktadır. Hemen hemen her bölümün sonunda karşınıza Boss kelimesine uyacak düşmanlar çıkmaktadır. Ekstra olarak oyunun açıkçası pek zor olmadığını söylemeliyim o yüzden diğer oyunlarda oynadığınız zorluk seviyesini bir üste taşıyıp oynamanızı öneririm. Ekstra olarak bulmaca bölümleri var ve bu bulmaca bölümleri neredeyse bulunduğunuz ortamı tümüyle kaplıyor ve bu biraz sizin oyundan kopmanıza sebebiyet veriyor o yüzden tamamen odaklanıp oynamanız gerekiyor o bölümleri bu bulmacalar zor demek değil sadece odak kaçıracak cinsten.

Kendi Yorumum: Burada biraz hikayeye girmeden kendi yorumumdan bahsedeceğim bu yüzden bu yorumum olumlu olacak alt kısımda ise 'spoiler' vererek kendi yorumumdan bahsedeceğim o yüzden de biraz olumsuz olacaktır. Açıkçası oyun görsellik açısından ve atmosfer açısından mükemmele yakın denebilir. Sizi tabii ki Star Wars evrenine dümdüz bir şekilde dahil edemiyor ama bence hoş olmuş. Arada durup manzaraya baktığım oldu. Bence oyunda az da olsa uzayda bir olaylar olmalıydı sadece gezegenden gezegene inip hikayeyi devam ettirmek üzere kurulmuş. Hikaye olarak sıradan da denebilir ancak güzel işlenmiş bir hikaye olmuş. Ana karakterimizin gelişimi, geçmişe dönük hatıraları anımsaması beni mutlu etti. Olumsuz yönleri elimde ışın kılıcı var ancak bunu kullanıp karşımdaki yaratıklardan birkaçı harici hiçbir düşmanı kesemiyorum. En azından Stormtrooper kolu falan kesebilseydik.

Süre Ve Fiyat: Oyun bitirmek isterseniz ortalama 10-15 saat civarı sürüyor. Dolaşmak ister ve manzaranın tadını çıkartır ayrıca da eski gezegenlere gidip toplayamadığınız şeyleri toplamak isterseniz de 20-30 saat arası sürebilir. Fiyatları ise Epic Games için indirimle 41.99₺ Steam fiyatı ise indirimle birlikte 5.99$. Fiyat, süre ve hikaye açısından bence indirim beklenmeli.

Alışveriş Linkleri: Epic, Steam

Puanım: 7/10

Öncelikle hikaye olarak sıradanın yanında sonunda tamamen yaptıklarımızın boşa gitmesi beni öldürdü resmen. Yan karakterlerden olan Cere hikayesinden ötürü savaşa girmeyen kendi kabuğuna çekilmiş bir Jedi. Oyunun sonlarına doğru benim diğer düşmanlara göre daha zor kestiğim karakterleri hiçbir şey yokmuş gibi saniyede üçer tane öldürmesi madem bunları yapabiliyorsun ne diye gemide oturuyorsun dedirtti. Ayrıca çok soğuk ve ruhsuz bir karakterdi benim gözümde. Bu karakteri oynayan kişiden de kaynaklı olabilir emin değilim. Bu yüzden yan karakterlerle, özellikle oyunun sonlarına doğru ekibimize katılan ve benim oyunu yeni bitirmiş olmama rağmen adını hatırlamadığım karakterle bir bağ kurmam çok zor oldu benim için. Açıkçası daha Jedi bile olamamış ana karakterimiz tüm Star Wars orijinal serisini boşa çıkartıp önüne geleni yok ederek ilerlemesi bana bir tık komik geldi. Bu konudaki tek artı yönü sonu oldu. Dart Vader geldiğinde bir an acaba onu da mı yok edecek diye düşünmedim değil fakat burada başarılı olmuşlar ve Darth Vader'ın gücünü kısmen de olsa bize göstermişler.

Oyun içi görseller

1703936369168.webp

1703936401492.webp

1703936439911.webp

1703936459286.webp

İyi oyunlar​

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun güzel, dünyası bulmacalı demişsin evet ilk gezegende benim de çok kafam karışsa da sonradan alışıyorsun bu duruma. Direkt gidiş olsa oyun acayip sıkıcı da olurdu. Bence karakter ruhsuz biri değil yaşadıkları da anlatılıyor aksine depresiflik ve yalnızlık hissini yaşatıyor.

Uzayda oynadığımız bir kısmın olmamasını eksiye yazmam. Star Wars temasında uzay savaşları olsa da özellikle serinin popüler üçlüsünde bu durum 1 sahneden ibaret sadece. (Çıkış tarihi olarak 2, ana hikaye olarak ilk üçleme)

Yan karakterler de bence gayet temizdi, özellikle şu an ismini hatırlayamadığım gemi kaptanı falan gayet neşeli karakterdi. Diğer Jedi eğitimli ve olgun. Cal kestis ise yolun başında olma hissini veriyordu.

Sonradan ekibe katılan kadın, spoiler olmasın ama o kadının asıl olayı 2.oyunda. Oynamadan laf etme bence, seni büyük bir sürpriz bekliyor.

Mükemmel zevkli bir oyun, sadece bazen tekrar düştüğünü düşündüğüm bir oyun. Aynı canavarlar, aynı şeyler kendini tekrarlıyor. Mesela bi görevi yaptım gemiye geri dönene kadar aynı şeyler kendini tekrarlayıp duruyor. Ama özellikle Star Wars seven biri olarak benim için çok eğlenceli bir oyun. Hala da oynuyorum.

Ayrıca yorumlarınıza katılıyorum bazı anlamsızlıklar var ama ben Oyun olduğu için normal karşıladım. Ufak da bi Spoiler yedim daha bitmemişti ama zaten oyunu almadan önce görmüştüm sonunu pek fark etmedi :D

Oyun güzel, dünyası bulmacalı demişsin evet ilk gezegende benim de çok kafam karışsa da sonradan alışıyorsun bu duruma. Direkt gidiş olsa oyun acayip sıkıcı da olurdu. Bence karakter ruhsuz biri değil yaşadıkları da anlatılıyor aksine depresiflik ve yalnızlık hissini yaşatıyor.

Uzayda oynadığımız bir kısmın olmamasını eksiye yazmam. Star Wars temasında uzay savaşları olsa da özellikle serinin popüler üçlüsünde bu durum 1 sahneden ibaret sadece. (Çıkış tarihi olarak 2, ana hikaye olarak ilk üçleme)

Yan karakterler de bence gayet temizdi, özellikle şu an ismini hatırlayamadığım gemi kaptanı falan gayet neşeli karakterdi. Diğer Jedi eğitimli ve olgun. Cal kestis ise yolun başında olma hissini veriyordu.

Sonradan ekibe katılan kadın, spoiler olmasın ama o kadının asıl olayı 2.oyunda. Oynamadan laf etme bence, seni büyük bir sürpriz bekliyor.
Ben pek Star Wars hayranı değilim hocam. O yüzden açıkçası en azından birkaçış sahnesi gibi bir olay beklemiştim uzayda geçen. Bence de ana karakterin geçmişe dönük hikayeleri falan gayet başarılı. Oynayacağım hocam merak ettim teşekkürler.

Oyun çok güzel ama uzatmak için o kadar kek şeyler denemişler ki insanı sonlara doğru fazla sıkıyor. Özellikle Fast travel imkanı varken koymamaları büyük eksi. Bunu geriye dönerken farklı düşmanlar ve bosslar çıkararak yenmeye çalışıyor ama o da bir süre sonra olmuyor pek çok noktada. Bomboş gidiyorsunuz sadece. Bunların haricinde uzun süre sonra tek kişilik bir Star Wars oyunu görmek oldukça hoştu. Survivor'a da oyun olarak iyi diyorlar ama hala optimizasyonu düzelmiş değil.